


Mascarpone-mansikkajuustokakku – kaurapohjan, kermaisen täytteen ja raikkaiden marjojen täydellinen liitto
8 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 8 h 0 min
Kerman ja kotimaisten mansikoiden yhdistelmä on voittamaton. Juhlavan mascarpone-mansikkajuustokakun voi valmistaa ajoissa ennen h-hetkeä. Nappaa Annin uunissa -bloggaajan Anni Paakkunaisen resepti!
Reseptin ainekset
10–12 palaa
Keksipohja
150 g
kaurakeksejä
50 g
voita
vuoan voiteluun tomusokeria ja voita
Täyte
6
liivatetta ja liottamiseen vettä
2 dl
vispikermaa
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g
mascarponejuustoa
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 dl
mansikkasosetta (kotimaisista tuoreista- tai pakastemansikoista)
Koristelu
2 dl
vispikermaa
½ litraa
mansikoita
Mascarpone-mansikkajuustokakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi korkean, halkaisijaltaan noin 18–20 cm, irtopohjavuoan pohjalle. Asettele vuoan reunoille reunakalvo tai voitele ja tomusokeroi reunat.
- Hienonna keksit ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
- Vaahdota kerma ja vaniljakastike samassa kulhossa löysäksi vaahdoksi.
- Vatkaa sokerit ja mascarpone notkeaksi. Lisää vatkaten sekaan 2 dl mansikkasosetta. Jätä 1 dl sivuun.
- Sulata hyvin puristetut liivatteet kuumennetun vesitilkan sekaan. Anna jäähtyä hetki.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana mascarponeseoksen joukkoon koko ajan vatkaten.
- Kääntele lopuksi vaniljakerma nuolijalla täytteeseen ja kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Ravistele ja kopauta vuokaa pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
- Nostele jäljelle jäänyt 1 dl mansikkasosetta kakun päälle lusikalla ja viiltele lusikalla kakun pintaa niin, että sose painuu kakun sisään raidoiksi. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- 10Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilualustalle.
- 11Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja pane tähtityllan kanssa pursotinpussiin. Viipaloi osa mansikoista ja asettele ne kakun päälle. Pursottele kerma mascarpone-mansikkajuustokakun reunoille ja lisää loput mansikat kakun keskelle.
Vinkki!
Tee kakusta gluteeniton valitsemalla gluteenittomat kaurakeksit.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat