Mascarpone-mansikkajuustokakku – kaurapohjan, kermaisen täytteen ja raikkaiden marjojen täydellinen liitto
8 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
8 h Kerman ja kotimaisten mansikoiden yhdistelmä on voittamaton. Juhlavan mascarpone-mansikkajuustokakun voi valmistaa ajoissa ennen h-hetkeä. Nappaa Annin uunissa -bloggaajan Anni Paakkunaisen resepti!
KA
LA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.7.2022

Mascarpone-mansikkajuustokakku – kaurapohjan, kermaisen täytteen ja raikkaiden marjojen täydellinen liitto
Reseptin ainekset (10–12 palaa)
Keksipohja
- 150 gkaurakeksejä
- 50 g voita
- vuoan voiteluun tomusokeria ja voita
Täyte
- 4liivatetta ja liottamiseen vettä
- 2 dlvispikermaa
- 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 250 gmascarponejuustoa
- 1 dltomusokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 3 dlmansikkasosetta ((kotimaisista tuoreista- tai pakastemansikoista))
Koristelu
- 2 dl vispikermaa
- ½ litraa mansikoita
Mascarpone-mansikkajuustokakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi korkean, halkaisijaltaan noin 18–20 cm, irtopohjavuoan pohjalle. Asettele vuoan reunoille reunakalvo tai voitele ja tomusokeroi reunat.
- Hienonna keksit ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
- Vaahdota kerma ja vaniljakastike samassa kulhossa löysäksi vaahdoksi.
- Vatkaa sokerit ja mascarpone notkeaksi. Lisää vatkaten sekaan 2 dl mansikkasosetta. Jätä 1 dl sivuun.
- Sulata hyvin puristetut liivatteet kuumennetun vesitilkan sekaan. Anna jäähtyä hetki.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana mascarponeseoksen joukkoon koko ajan vatkaten.
- Kääntele lopuksi vaniljakerma nuolijalla täytteeseen ja kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Ravistele ja kopauta vuokaa pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
- Nostele jäljelle jäänyt 1 dl mansikkasosetta kakun päälle lusikalla ja viiltele lusikalla kakun pintaa niin, että sose painuu kakun sisään raidoiksi. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilualustalle.
- Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja pane tähtityllan kanssa pursotinpussiin. Viipaloi osa mansikoista ja asettele ne kakun päälle. Pursottele kerma mascarpone-mansikkajuustokakun reunoille ja lisää loput mansikat kakun keskelle.
Vinkki!
Tee kakusta gluteeniton valitsemalla gluteenittomat kaurakeksit.

Tästä jää makoisa makumuisto! Paistettu mansikkajuustokakku on helppo tarjottava synttäreille ja muihin juhliin
Unelmien Talo&Koti

Tässä tulee kesän jääkuningatar! Italialaisesta semifreddosta inspiraationsa saanut raparperijäädyke kruunaa suven juhlat
Unelmien Talo&Koti

Mansikkapiirakka – iki-ihana herkku kruunaa kesäisen kahvihetken!
Meillä kotona

Sitruunainen mansikkakääretorttu on kesän makoisin herkkurulla! Poimi ohje ja leivo vaikka jo tänään
Kotivinkki

Kuohuva vaahtokarkki-mansikkajuustokakku – juhlien herkullisin makuyhdistelmä tarjotaan nyt kakun muodossa!
Maku

Mansikka-seeprakakku hurmaa vaaleanpunaisilla raidoillaan – kuohkea täyte ja minttusuklainen keksipohja tekevät tästä herkusta vastustamattoman!
Kotivinkki

Mansikka-kinuskikakut lasissa – kuohkea kerrosjälkiruoka yhdistää ihanasti kakkumurun, kinuskin ja sorbettimaisen mansikkavaahdon
Maku

Laiskan leipurin mansikkakakku valmistuu helposti ilman kerroksia – kesäherkun viimeistelee raikas jogurttikerma
Maku