Unelmien Talo&Koti

Mascarpone-mansikkajuustokakku – kaurapohjan, kermaisen täytteen ja raikkaiden marjojen täydellinen liitto

8 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
8 h
Kerman ja kotimaisten mansikoiden yhdistelmä on voittamaton. Juhlavan mascarpone-mansikkajuustokakun voi valmistaa ajoissa ennen h-hetkeä. Nappaa Annin uunissa -bloggaajan Anni Paakkunaisen resepti!
KA
LA
3.9
2
Julkaistu: 14.7.2022


Reseptin ainekset (10–12 palaa)

Keksipohja

  • 150 gkaurakeksejä
  • 50 g voita
  • vuoan voiteluun tomusokeria ja ­voita

Täyte

  • 4liivatetta ja liottamiseen vettä
  • 2 dlvispikermaa
  • 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 dlmansikkasosetta ((kotimaisista tuoreista- tai pakastemansikoista))

Koristelu

  • 2 dl vispikermaa
  • ½ litraa mansikoita
Tulosta

Mascarpone-mansikkajuustokakku – ohje:

  1. Pingota leivinpaperi korkean, ­halkaisijaltaan noin 18–20 cm, irtopohjavuoan pohjalle. Asettele vuoan reunoille reunakalvo tai ­voitele ja tomusokeroi reunat.
  2. Hienonna keksit ja sulata voi. ­Yhdistä voi ja keksimuru. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
  3. Laita liivatteet likoamaan ­kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
  4. Vaahdota kerma ja vanilja­kastike samassa kulhossa löysäksi ­vaahdoksi.
  5. Vatkaa sokerit ja mascarpone notkeaksi. Lisää vatkaten sekaan 2 dl mansikkasosetta. Jätä 1 dl ­sivuun.
  6. Sulata hyvin puristetut liivatteet kuumennetun vesitilkan sekaan. Anna jäähtyä hetki.
  7. Kaada liivateseos ohuena nauhana mascarponeseoksen joukkoon koko ajan vatkaten.
  8. Kääntele lopuksi vaniljakerma nuolijalla täytteeseen ja kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. ­Ravistele ja kopauta vuokaa ­pöytään, ­jotta täyte asettuu ­kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
  9. Nostele jäljelle jäänyt 1 dl mansikka­sosetta kakun päälle lusikalla ja viiltele lusikalla kakun pintaa niin, että sose painuu ­kakun sisään raidoiksi. Laita ­kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  10. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilualustalle.
  11. Vatkaa kerma napakaksi ­vaahdoksi ja pane tähti­tyllan ­kanssa pursotinpussiin. Viipaloi osa mansikoista ja asettele ne ­kakun päälle. Pursottele kerma mascarpone-mansikkajuusto­kakun reunoille ja lisää loput ­mansikat kakun keskelle.

Vinkki!

Tee kakusta gluteeniton valitse­malla gluteenittomat kaurakeksit.

2 kommenttia