


Masala-kastike – täyteläinen ja lempeästi tulinen intialaisen keittiön klassikko
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Masala-kastike on täydellinen pari esimerkiksi kasvispyöryköille tai broilerille. Tämä intialaisittain maustettu soosi ei takuulla jätä ketään kylmäksi!
Reseptin ainekset
4 annosta
Tahna
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
n. 5 cm
pala inkivääriä
1 rkl
garam masalaa
1 tl
kurkumaa
1 tl
juustokuminaa
½ tl
jauhettua neilikkaa
½ tl
suolaa
kuivettua chiliä myllystä
1 rku
korianteria
1 dl
cashewpähkinöitä
1 rkl
sitruunan mehua
Lisäksi
3 rkl
rypsiöljyä
1 prk (400 g)
paseerattua tomaattia
1 prk (250 ml)
kookoskermaa
Masala-kastike valmistetaan näin:
- Kuori ja paloittele sipulit. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Käytä korianterista vain varret ja säästä lehdet. Soseuta tahnaksi.
- Laita tahna pannulle öljyn kanssa. Paista muutama minuutti. Lisää tomaatti ja kookoskerma. Kiehauta seos ja pienennä lämpöä. Anna poreilla miedohkolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Koristele korianterilla.
Vinkki!
Masala-kastikkeen kaveriksi voi pyöräyttää esimerkiksi nämä herkulliset kasvispullat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat