Masala-kastike – täyteläinen ja lempeästi tulinen intialaisen keittiön klassikko
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minMasala-kastike on täydellinen pari esimerkiksi kasvispyöryköille tai broilerille. Tämä intialaisittain maustettu soosi ei takuulla jätä ketään kylmäksi!
GL
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.1.2020

Masala-kastike – täyteläinen ja lempeästi tulinen intialaisen keittiön klassikko
Reseptin ainekset (4 annosta)
Tahna
- 1salottisipuli
- 2valkosipulinkynttä
- n. 5 cmpala inkivääriä
- 1 rklgaram masalaa
- 1 tlkurkumaa
- 1 tljuustokuminaa
- ½ tljauhettua neilikkaa
- ½ tlsuolaa
- kuivettua chiliä myllystä
- 1 rkukorianteria
- 1 dlcashewpähkinöitä
- 1 rklsitruunan mehua
Lisäksi
- 3 rklrypsiöljyä
- 1 prk (400 g)paseerattua tomaattia
- 1 prk (250 ml)kookoskermaa
Masala-kastike valmistetaan näin:
- Kuori ja paloittele sipulit. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Käytä korianterista vain varret ja säästä lehdet. Soseuta tahnaksi.
- Laita tahna pannulle öljyn kanssa. Paista muutama minuutti. Lisää tomaatti ja kookoskerma. Kiehauta seos ja pienennä lämpöä. Anna poreilla miedohkolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Koristele korianterilla.
Vinkki!
Masala-kastikkeen kaveriksi voi pyöräyttää esimerkiksi nämä herkulliset kasvispullat.