5(1)
Masala-kastike – täyteläinen ja lempeästi tulinen intialaisen keittiön klassikko
Gluteeniton
Vegaaninen
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Masala-kastike on täydellinen pari esimerkiksi kasvispyöryköille tai broilerille. Tämä intialaisittain maustettu soosi ei takuulla jätä ketään kylmäksi!
Julkaistu 2.1.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Tahna
1salottisipuli
2valkosipulinkynttä
n. 5 cmpala inkivääriä
1 rklgaram masalaa
1 tlkurkumaa
1 tljuustokuminaa
½ tljauhettua neilikkaa
½ tlsuolaa
kuivettua chiliä myllystä
1 rkukorianteria
1 dlcashewpähkinöitä
1 rklsitruunan mehua
Lisäksi
3 rklrypsiöljyä
1 prk (400 g)paseerattua tomaattia
1 prk (250 ml)kookoskermaa

Masala-kastike valmistetaan näin:

  1. Kuori ja paloittele sipulit. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Käytä korianterista vain varret ja säästä lehdet. Soseuta tahnaksi.
  2. Laita tahna pannulle öljyn kanssa. Paista muutama minuutti. Lisää tomaatti ja kookoskerma. Kiehauta seos ja pienennä lämpöä. Anna poreilla miedohkolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Koristele korianterilla.

Vinkki!

Masala-kastikkeen kaveriksi voi pyöräyttää esimerkiksi nämä herkulliset kasvispullat.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.