Kasvispullat – intialaisittain maustetut pyörykät saavat vastustamattoman mehevyytensä kotijuustosta
35 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
Kasvispulliin uppoaa reippaasti kasviksia, kuten perunaa, porkkanaa ja herneitä, sekä makoisaa kotijuustoa. Tarjoa mausteisten ja mehevien pyöryköiden seurana masala-kastiketta, riisiä sekä tuoretta korianteria.
KA
GL
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.1.2020

Kasvispullat – intialaisittain maustetut pyörykät saavat vastustamattoman mehevyytensä kotijuustosta
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kasvis-juustopullat
- 200 g (n. 3 kpl)perunaa
- 1porkkana
- 50 gherneitä
- 200 gkotijuustoa
- 1kananmuna
- 1 rklperunajauhoja
- 2 rklhienonnettua korianteria
- 1 rklgaram masalaa
- 1 tlsuolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 tlkurkumaa
Lisäksi
- rypsiöljyä (paistamiseen)
Kasvis-juustopullat valmistetaan näin:
- Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Keitä perunoita 10 minuuttia. Lisää porkkanat. Jatka keittämistä, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää herneet. Keitä kypsiksi.
- Survo kasvikset massaksi. Raasta juusto joukkoon. Lisää muna, jauhot ja mausteet.
- Pyörittele massasta palloja. Paista niitä runsaassa öljyssä muutamassa erässä noin 2 minuuttia. Massa on pehmeää, joten kääntele pullia varovasti lusikalla.
- Tarjoa kasvispullat lämpimän masala-kastikkeen, keitetyn riisin ja korianterin kanssa.
Vinkki!
Keitä kasvispyöryköiden seuraksi intialaistyylinen kastike. Kurkkaa lempeäntulisen masala-kastikeen ohje täältä!

Falafel – aito ja alkuperäinen resepti, jolla onnistut
Maku

Kasviskoftat – intialaiset vegepyörykät ovat täynnä mausteiden ilotulitusta
Maku

Aurinkokuivatut tomaattipihvit – mehevät kasvispihvit maistuvat vegaanillekin
Maku

Sienipyörykät – naamioi sienet herkullisiksi palleroiksi
Maku

Punajuuripyörykät – mehevät kasvispallerot pyöritetään punajuurista ja linsseistä
Maku

Punajuurifalafelit hurmaavat mehevyydellään – sujauta pyörykät pitaleivän sisään, mausta sinihomejuustokastikkeella ja nauti!
Kotivinkki

Herkulliset bataattipyörykät avokado-tahinikastikkeella
Maku

Kukkakaalipyörykät
Maku