


Kasvispullat – intialaisittain maustetut pyörykät saavat vastustamattoman mehevyytensä kotijuustosta
35 min
Kasvispulliin uppoaa reippaasti kasviksia, kuten perunaa, porkkanaa ja herneitä, sekä makoisaa kotijuustoa. Tarjoa mausteisten ja mehevien pyöryköiden seurana masala-kastiketta, riisiä sekä tuoretta korianteria.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kasvis-juustopullat
200 g (n. 3 kpl)
perunaa
1
porkkana
50 g
herneitä
200 g
kotijuustoa
1
kananmuna
1 rkl
perunajauhoja
2 rkl
hienonnettua korianteria
1 rkl
garam masalaa
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl
kurkumaa
Lisäksi
rypsiöljyä (paistamiseen)
Kasvis-juustopullat valmistetaan näin:
- Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Keitä perunoita 10 minuuttia. Lisää porkkanat. Jatka keittämistä, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää herneet. Keitä kypsiksi.
- Survo kasvikset massaksi. Raasta juusto joukkoon. Lisää muna, jauhot ja mausteet.
- Pyörittele massasta palloja. Paista niitä runsaassa öljyssä muutamassa erässä noin 2 minuuttia. Massa on pehmeää, joten kääntele pullia varovasti lusikalla.
- Tarjoa kasvispullat lämpimän masala-kastikkeen, keitetyn riisin ja korianterin kanssa.
Vinkki!
Keitä kasvispyöryköiden seuraksi intialaistyylinen kastike. Kurkkaa lempeäntulisen masala-kastikeen ohje täältä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat