Unelmien Talo&Koti

Marokkolainen appelsiinikakku hurmaa tuoksullaan ja hedelmällisen raikkaalla maullaan – nappaa Kinuskikissan houkutteleva resepti

25 h 20 min
{
Aktiivinen
1 h 20 min
Passiivinen
24 h
Marokkolainen appelsiinikakku on täynnä tuoreiden hedelmien makua. Taikinaan lisätään appelsiinin kuoriraastetta ja mehusta keitettyä siirappia, ja kakku koristellaan näyttävästi sokeroiduilla appelsiininviipaleilla.
KA
4.9
0
Julkaistu: 22.2.2021


Ainekset (8 palaa)

Taikina

  • 2 ¾ dl (135 g) mantelijauhetta
  • 2 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 2 ¾ dl sokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2appelsiinin kuoriraaste
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 4munaa

Siirappi

  • 1appelsiinin mehu
  • 1 tlvaniljauutetta (tai -sokeria)
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlneilikkaa

Sokeroidut appelsiinit

  • 1appelsiini
  • 2 ½ dl vettä
  • ¾ dl sokeria

Koristeluun

  • syötäviä kukkia (halutessasi)
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Marokkolainen appelsiinikakku leivotaan näin:

  1. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Lisää öljy, munat ja kuoriraaste jauhoseoksen joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen.
  2. Kaada taikina voideltuun leipä- tai rengasvuokaan (tilavuus 1,5 litraa). Paista 180 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys puutikulla. Jos keskiosaan upotettuun tikkuun ei tartu taikinaa, marokkolainen appelsiinikakku on kypsä.
  3. Valmista siirappi kakun paistuessa. Yhdistä kaikki ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes sokeri on liuennut ja seos on tiivistynyt hieman.
  4. Kumoa marokkolainen appelsiinikakku ritilälle ja pistele sitä reippaasti haarukalla. Kaada päälle kuumaa siirappia ja levitä sudilla reunoille. Säästä pieni määrä kakun viimeistelyyn. Asettele kakun pinnalle koristeeksi sokeroituja appelsiiniviipaleita ja syötäviä kukkia. Valuta päälle loput siirapista.

Sokeroidut appelsiinit valmistetaan näin:

  1. Valmista sokeroidut appelsiiniviipaleet. Pese appelsiini huolellisesti. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi, heitä päätypalat pois. Puolita viipaleet. Laita vesi ja sokeri laakeaan kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää appelsiiniviipaleet.
  2. Anna kiehua 5 minuuttia, käännä viipaleet ympäri ja keitä vielä toiset 5 minuuttia. Säädä liesi miedommalle lämmölle ja jatka keittämistä puoli tuntia. Kääntele viipaleita muutaman kerran. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle kuivumaan 24 tunniksi. Käännä viipaleet puolivälissä.

Vinkit!

  • Halutessasi voit jättää appelsiinikakun koristelematta ja tarjota hillon kera. Voit myös lisätä taikinaan pähkinöitä tai suklaata.
  • Kokeile taikinan maustamisessa sahramia. Kuorruttamiseen käytetään toisinaan sulatettua suklaata.
  • Sokeroidut appelsiinit vaativat vuorokauden kuivatusajan. Voit valmistaa samaan tapaan koristeita myös muista sitrushedelmistä.
MITÄ PIDIT?
4.86
Kommentoi »