Marinoitu punakaali − mehukkaan lisukesalaatin juju on kaalisuikaleisiin hierottu suola
25 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
10 minMarinoitu punakaali on maukas, rapsakka ja riittoisa lisuke esimerkiksi tacojen tai hampurilaisten väliin. Huokea ja helppo punakaaliraaste toimii mainiosti myös salaattina arkiaterian kyljessä.
GL
VE
4.5
Kuvat
Julkaistu 4.1.2023

Marinoitu punakaali − mehukkaan lisukesalaatin juju on kaalisuikaleisiin hierottu suola
Reseptin ainekset
- 400 g punakaalia
- 1 tl suolaa
- 4 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl sokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ rku persiljaa
Marinoitu punakaali − ohje:
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon ja lisää suola. Puristele kaaliraastetta noin 5 minuuttia käsin (käytä kumihanskoja) tai survo kevyesti perunanuijalla, kunnes kaali pehmenee ja mehustuu.
- Yhdistä etikka ja sokeri pienessä kulhossa. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää öljy ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Sekoita kastike kaaliin.
- Hienonna yrtit ja lisää ne kaaliseokseen. Anna maustua vähintään 10 minuuttia. Tarjoa marinoitua punakaalia lisukesalaattina.

Punakaalilaatikko pannulla – suosikkiruoan pikaversio valmistuu nopeasti vokaten
Maku

Punakaalipiirakka – taikinakuoren sisuksista paljastuva täyte on upean violetti ja täynnä lempeää makua
Meillä kotona

Intialaiset punakaalipihvit – villin violetit herkkupalat tuovat väriä arkeen
Kotivinkki

Haudutettu punakaalisalaatti – maukas ja värikäs lisuke juhlapöytään
Kotivinkki

Lohi-verigreippisalaatti punakaalipohjalla
Maku

Porkkanahummusta, punakaalisalaattia ja tattarisuurimoita – lounaskulho valmistuu ruokapreppauksen hengessä
Maku

Yksisarvisnuudelit ovat söpöin ruoka ikinä! Kokeile hauskaa väritaikatemppua ja tarjoile nuudelit liiloina ja pinkkeinä
Kotivinkki

Lohitacot – inkiväärillä maustetulla kalalla ja punakaalisalaatilla täytetyt suolapalat ovat täydellinen tarjottava illanistujaisiin
Kotivinkki