Maku

Marinoitu punakaali − mehukkaan lisukesalaatin juju on kaalisuikaleisiin hierottu suola

25 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 min
Marinoitu punakaali on maukas, rapsakka ja riittoisa lisuke esimerkiksi tacojen tai hampurilaisten väliin. Huokea ja helppo punakaaliraaste toimii mainiosti myös salaattina arkiaterian kyljessä.
GL
VE
4.5
0
Julkaistu 4.1.2023


Reseptin ainekset

  • 400 g punakaalia
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ rku persiljaa
Tulosta

Marinoitu punakaali − ohje:

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon ja lisää suola. Puristele kaaliraastetta noin 5 minuuttia käsin (käytä kumihanskoja) tai survo kevyesti perunanuijalla, kunnes kaali pehmenee ja mehustuu.
  2. Yhdistä etikka ja sokeri pienessä kulhossa. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää öljy ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Sekoita kastike kaaliin.
  3. Hienonna yrtit ja lisää ne kaaliseokseen. Anna maustua vähintään 10 minuuttia. Tarjoa marinoitua punakaalia lisukesalaattina.

Kommentoi »