4,5(4)
Marinoitu punakaali − mehukkaan lisukesalaatin juju on kaalisuikaleisiin hierottu suola
Gluteeniton
Vegaaninen
25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min
Marinoitu punakaali on maukas, rapsakka ja riittoisa lisuke esimerkiksi tacojen tai hampurilaisten väliin. Huokea ja helppo punakaaliraaste toimii mainiosti myös salaattina arkiaterian kyljessä.
4.1.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
400 g punakaalia
1 tl suolaa
4 rkl punaviinietikkaa
3 rkl sokeria
2 rkl rypsiöljyä
½ rku persiljaa

Marinoitu punakaali − ohje:

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon ja lisää suola. Puristele kaaliraastetta noin 5 minuuttia käsin (käytä kumihanskoja) tai survo kevyesti perunanuijalla, kunnes kaali pehmenee ja mehustuu.
  2. Yhdistä etikka ja sokeri pienessä kulhossa. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää öljy ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Sekoita kastike kaaliin.
  3. Hienonna yrtit ja lisää ne kaaliseokseen. Anna maustua vähintään 10 minuuttia. Tarjoa marinoitua punakaalia lisukesalaattina.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo