


Kalapöydän parhaimmistoa
Marinoitu lohi – pikaisesti paahdetut kalaviipaleet saavat upean maun sitruunaisessa mausteliemessä
3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min
Marinoitu lohi on täydellinen herkku joulun ja muiden juhlien kalapöytään. Jujuna on mausteliemi, josta paahdettu kala saa imeä makua muutaman tunnin ajan. Viimeistele kapriksilla, sitruunankuorella ja tillillä!
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
kirjolohifileetä
Mausteliemi
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 dl
vettä
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
⅓ tl
kardemummaa
Viimeistely
2 rkl
kapriksia
sitruunan kuorisuikaleita
tilliä
Marinoitu lohi – ohje:
- Sekoita mausteliemen aineet. Sekoita, kunnes sokeri ja suola liukenevat.
- Leikkaa filee kahden sentin paksuisiksi nahattomiksi vinoviipaleiksi.
- Paista viipaleita kuumalla pannulla 20 sekuntia/puoli. Nosta viipaleet vuokaan.
- Kaada mausteliemi päälle. Anna lohen maustua liemessä vähintään 3 tuntia. Käännä kerran maustumisen aikana.
- Nosta kalaviipaleet liemestä lautaselle tai vadille tarjolle. Viimeistele kapriksilla, sitruunankuorisuikaleilla ja tillillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat