


Purkita sato
Marinoitu kesäkurpitsa on mitä mainioin antipasto tai lisuke ruoalle – marinadissa maistuu minttu ja sitruuna
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Saat värikkään ja raikkaan lisukkeen, kun käytät marinoinnissa sekä vihreää että keltaista kesäkurpitsaa. Kesäkurpitsat pursuavat makua, sillä ohuet suikaleet imevät maut hyvin itseensä. Marinoitu kesäkurpitsa säilyy purkitettuina jääkaapissa noin viikon.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
kesäkurpitsaa (vihreää ja keltaista)
noin 1 dl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
½
sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 rkl
minttua tai oreganoa (hienonnettuna)
Marinoitu kesäkurpitsa – ohje:
- Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi pitkittäin esimerkiksi juustohöylällä. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsasuikaleita siinä hetki, kunnes ne hieman paahtuvat.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita loppu öljy, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä muut mausteet keskenään. Lisää paahdetut kesäkurpitsat.
- Anna maustua vähintään puoli tuntia.
Vinkki!
Marinoitua kesäkurpitsaa voi tarjota antipastona esimerkiksi marinoitujen munakoisojen kanssa. Säilötyt kasvikset sopivat erinomaisesti erilaisten ruokien lisukkeiksi. Myös lounassalaatti valmistuu nopeasti, kun valmistat marinoituja kasviksia jääkaappiin ja koostat niistä pikaisen salaatin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat