Kotivinkki

Antipastopöydän parhaat palat! Valmista marinoidut oliivit ja artisokat itse tällä ohjeella

3 h 10 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen3 h
Marinoidut oliivit ja artisokat saavat makua valkosipulista, yrteistä ja sitruunasta. Tarjoa herkkupalat italialaishenkisinä antipastoina tai illanistujaisten pikkunaposteltavina.
GL
VE
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (10 annosta)

  • 240 gartisokansydämiä suolavedessä
  • 165 gvihreitä oliiveja

Marinadi

  • 1 dlextra-neitsytoliiviöljyä
  • 1sitruunan kuori raastettuna
  • ½ dlsitruunan mehua
  • 1valkosipulinkynsi
  • ⅓ tlmustapippuria
  • ¼ tlchilihiutaleita
  • 2 rkltuoretta oreganoa hienonnettuna
  • 2 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
Tulosta

Marinoidut oliivit ja artisokat valmistetaan näin:

  1. Valuta oliivit ja artisokat ja kumoa kulhoon tai lasipurkkiin. Sekoita marinadin aineet.
  2. Kaada marinadi oliivien ja artisokkien päälle ja anna maustua vähintään 3 tuntia.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »