Kotivinkki

Marinoidut oliivit ja artisokansydämet

12 h 15 min
0
0

Marinoidut oliivit ja artisokansydämet

Itse marinoidut oliivit ja artisokansydämet maistuvat esimerkiksi illanistujaisissa. Hyvän marinadin saat oliiviöljystä, valkosipulista, lehtipersiljasta ja valkoviinietikasta.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta)

  • 200 gvihreitä ja/tai mustia oliiveja
  • 1 prkartisokansydämiä (noin 240 g valutettuna)

Marinadi

  • 2–3valkosipulinkynttä
  • 2–3 rkllehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 tlvalkoviinietikkaa
  • ½ tlsokeria
  • (½ tl suolaa)

Tee näin

12 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN12 h

1. Valmista ensin marinadi. Kuori valkosipulit ja hienonna ne. Silppua lehtipersilja. Yhdistä kaikki marinadin ainekset, paitsi suola.
 

2. Valuta oliivit ja artisokansydämet. Halkaise artisokat. Laita oliivit ja artisokat kannellisiin rasioihin tai purkkeihin.
 

3. Jaa marinadi oliivien ja artisokkien kesken. Lisää vielä artisokkiin ripaus suolaa ja sekoita. Sulje astiat ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä