Maku

Joko maistoit marinoituja kananmunia? Napostele sellaisenaan, sekoita salaattiin ja tarjoile keiton kera!

6 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
6 h
Marinoidut kananmunat maistuvat mainiolta ja näyttävät veikeiltä. Misomarinoidut munat saavat maukkaan umamisen pinnan ja punajuuripikkelöidyt munat upean punaisen hehkun. Helppoa, näyttävää ja hyvää!
GL
MA
LA
KA
0
0
Julkaistu: 18.1.2021


Ainekset (6 annosta)

Misomarinoidut munat

  • 6munaa
  • 2½ dl soijakastiketta
  • 1 rklmisotahnaa
  • ¾ dl riisiviinietikkaa

Punajuuripikkelöidyt munat

  • 6munaa
  • 1½ dl punajuurimehua
  • 1½ dlvalkoviinietikkaa
  • 1½ dlsokeria
Tulosta

Marinoidut kananmunat valmistetaan näin:

Misomarinoidut munat:

  1. Keitä kananmunia 5–7 minuuttia haluamasi kypsyysasteen mukaan. Kaada kiehuva vesi pois ja jäähdytä munat kylmässä vedessä.
  2. Kuori munat. Nosta munat kulhoon, johon ne mahtuvat yhteen kerrokseen.
  3. Kaada marinadi päälle siten, että se peittää munat kokonaan. Peitä astia ja laita jääkaappiin. Anna marinoitua vähintään 4–6 tuntia.

Punajuuripikkelöidyt munat:

  1. Mittaa punajuurimehu, viinietikka ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes sokeri liukenee. Anna jäähtyä.
  2. Keitä munia 5–7 minuuttia haluamasi kypsyysasteen mukaan. Kaada kiehuva vesi pois ja jäähdytä munat kylmässä vedessä.
  3. Kuori munat. Nosta munat kulhoon, johon ne mahtuvat yhteen kerrokseen. Kaada liemi päälle siten, että se peittää munat kokonaan. Peitä astia ja laita jääkaappiin. Anna marinoitua vähintään 4–6 tuntia.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin inspiroiva Samassa liemessä -kirja Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU

Kommentoi »