


Joko maistoit marinoituja kananmunia? Napostele sellaisenaan, sekoita salaattiin ja tarjoile keiton kera!
6 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 6 h 0 min
Marinoidut kananmunat maistuvat mainiolta ja näyttävät veikeiltä. Misomarinoidut munat saavat maukkaan umamisen pinnan ja punajuuripikkelöidyt munat upean punaisen hehkun. Helppoa, näyttävää ja hyvää!
Reseptin ainekset
6 annosta
Misomarinoidut munat
6
munaa
2½ dl
soijakastiketta
1 rkl
misotahnaa
¾ dl
riisiviinietikkaa
Punajuuripikkelöidyt munat
6
munaa
1½ dl
punajuurimehua
1½ dl
valkoviinietikkaa
1½ dl
sokeria
Marinoidut kananmunat valmistetaan näin:
Misomarinoidut munat:
- Keitä kananmunia 5–7 minuuttia haluamasi kypsyysasteen mukaan. Kaada kiehuva vesi pois ja jäähdytä munat kylmässä vedessä.
- Kuori munat. Nosta munat kulhoon, johon ne mahtuvat yhteen kerrokseen.
- Kaada marinadi päälle siten, että se peittää munat kokonaan. Peitä astia ja laita jääkaappiin. Anna marinoitua vähintään 4–6 tuntia.
Punajuuripikkelöidyt munat:
- Mittaa punajuurimehu, viinietikka ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes sokeri liukenee. Anna jäähtyä.
- Keitä munia 5–7 minuuttia haluamasi kypsyysasteen mukaan. Kaada kiehuva vesi pois ja jäähdytä munat kylmässä vedessä.
- Kuori munat. Nosta munat kulhoon, johon ne mahtuvat yhteen kerrokseen. Kaada liemi päälle siten, että se peittää munat kokonaan. Peitä astia ja laita jääkaappiin. Anna marinoitua vähintään 4–6 tuntia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat