Marenkimokkapalat – kuorruta mokkikset rapealla marenkihunnulla
45 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
25 minTuunaa klassikkoleivonnainen uusiksi! Marenkimokkapalojen juju on mehevä kahvin ja kaakaon makuinen pohja sekä pilven kevyt marenkipinta.
KA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.9.2019

Marenkimokkapalat – kuorruta mokkikset rapealla marenkihunnulla
Reseptin ainekset (24 palaa)
Pohja
- 250 gvoita tai margariinia
- 2 ½ dlvahvaa kahvijuomaa
- 3 dlsokeria
- 5 dlvehnäjauhoja
- 4 rklkaakaojauhetta
- 1 rklleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 4keltuaista
- 1muna
Marenkikuorrutus
- 4valkuaista
- 2 dlsokeria
Marenkimokkapalat leivotaan näin:
- Tee ensin marenki. Erottele keltuaiset erilleen pohjaa varten. Vatkaa valkuaiset kulhossa sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi.
- Lisää sokeria erissä ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jäykkää. Jätä sivuun odottamaan.
- Valmista pohja. Sulata rasva. Sekoita joukkoon kahvi ja sokeri. Anna jäähtyä.
- Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Siivilöi jauhot rasvaseokseen.
- Lisää keltuaiset ja muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille pellille.
- Levitä marenki kuohkeasti levyn pinnalle, varo ettei marenki sekoitu pohjataikinaan.
- Paista marenkimokkapaloja 200-asteisen uunin alatasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Pöllömokkapalat – tuorejuustolla kuorrutettujen mokkisten hauska koristelu tuo hymyn huulille
Kotivinkki

Mehevät mokkapalat – suosikkiohje, jolla onnistut aina!
Maku

Kuohkeat gluteenittomat mokkapalat – pehmeät ja suklaiset suosikit
Kotivinkki

Salted caramel -mokkapalat – klassikkoleivonnaisen pähkinäisempi pikkuserkku
Maku

Mokkapalat tattarijauhoista – kurkkaa resepti, jolla valmistat mokkikset gluteenittomasti
Maku

Mokkapalat viskikuorrutuksella – klassikkoleivonnainen aikuisempaan makuun
Maku

Nutellapalat – mokkapalojen superherkulliset haastajat
Kotivinkki

Tiikerikakkupalat on tuttu kuivakakkuklassikko mokkapaloista tutussa muodossa
Maku