Maku

Marenkimokkapalat – kuorruta mokkikset rapealla marenkihunnulla

45 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Tuunaa klassikkoleivonnainen uusiksi! Marenkimokkapalojen juju on mehevä kahvin ja kaakaon makuinen pohja sekä pilven kevyt marenkipinta.
KA
3.9
0
Julkaistu: 24.9.2019


Ainekset (24 palaa)

Pohja

  • 250 gvoita tai margariinia
  • 2 ½ dlvahvaa kahvijuomaa
  • 3 dlsokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4keltuaista
  • 1muna

Marenkikuorrutus

  • 4valkuaista
  • 2 dlsokeria
Tulosta

Marenkimokkapalat leivotaan näin:

  1. Tee ensin marenki. Erottele keltuaiset erilleen pohjaa varten. Vatkaa valkuaiset kulhossa sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi.
  2. Lisää sokeria erissä ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jäykkää. Jätä sivuun odottamaan.
  3. Valmista pohja. Sulata rasva. Sekoita joukkoon kahvi ja sokeri. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Siivilöi jauhot rasvaseokseen.
  5. Lisää keltuaiset ja muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille pellille.
  6. Levitä marenki kuohkeasti levyn pinnalle, varo ettei marenki sekoitu pohjataikinaan.
  7. Paista marenkimokkapaloja 200-asteisen uunin alatasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
MITÄ PIDIT?
3.91
Kommentoi »