


Marenkimokkapalat – kuorruta mokkikset rapealla marenkihunnulla
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Tuunaa klassikkoleivonnainen uusiksi! Marenkimokkapalojen juju on mehevä kahvin ja kaakaon makuinen pohja sekä pilven kevyt marenkipinta.
Reseptin ainekset
24 palaa
Pohja
250 g
voita tai margariinia
2 ½ dl
vahvaa kahvijuomaa
3 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
4 rkl
kaakaojauhetta
1 rkl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
4
keltuaista
1
muna
Marenkikuorrutus
4
valkuaista
2 dl
sokeria
Marenkimokkapalat – ohje:
- Tee ensin marenki. Erottele keltuaiset erilleen pohjaa varten. Vatkaa valkuaiset kulhossa sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi.
- Lisää sokeria erissä ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jäykkää. Jätä sivuun odottamaan.
- Valmista pohja. Sulata rasva. Sekoita joukkoon kahvi ja sokeri. Anna jäähtyä.
- Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Siivilöi jauhot rasvaseokseen.
- Lisää keltuaiset ja muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille pellille.
- Levitä marenki kuohkeasti levyn pinnalle, varo ettei marenki sekoitu pohjataikinaan.
- Paista marenkimokkapaloja 200-asteisen uunin alatasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Vinkki!
Ota talteen myös suosittu perinteisten mokkapalojen ohjeemme.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat