Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Marenkibrownie – mehevä pohja, kerros kuohkeaa marenkia ja koristeena suklaaraitoja

3 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 3 h 0 min

Marenkibrownie on ihanan rapsakka ja mehevä leivonnainen, kiitos taikinan viikunoiden ja pähkinöiden. Jos rakastat britakakkua, tykästyt taatusti myös tähän marengilla hunnutettuun herkkuun!

26.10.2020
Reseptin ainekset
noin 16 pientä palaa
Browniet
250 g
tummaa suklaata
200 g
voita
2
munaa
4
keltuaista
1 dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
¾ dl
mantelijauhetta
1 dl
rouhittuja, kuorellisia manteleita
1 dl
kuivattua viikunaa pienittynä
Marenki
4
valkuaista
2 ½ dl
sokeria
1 tl
sitruunamehua
3 rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
½ dl
tummaa kaakaojauhetta
Koristeluun
100 g
maitosuklaata
4
tuoretta viikunaa
2 rkl
tähden muotoisia koristerakeita

Marenkibrownie – ohje:

  1. Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.
  2. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, mantelijauhe, mantelirouhe ja pienet viikunapalat. Sekoita kuiva-aineseos suklaaseokseen.
  3. Kaada taikina noin 23 × 29 sentin kokoiseen vuokaan. Paista uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.
  5. Valmista marenki kakun kypsyessä: Vatkaa valkuaiset melko kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa hyvin. Lisää joukkoon sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi seokseen maissitärkkelys ja kaakaojauhe.
  6. Lusikoi marenki esipaistetun kakun päälle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla kakun keskeltä. Brownie saa jäädä tahmeahkoksi kuten mutakakku. Paistoaika riippuu uunin tehosta.
  7. Anna brownien jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta se jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi ennen nauttimista.
  8. Sulata rouhittu suklaa. Valuta kakulle suklaaraitoja. Koristele marenkibrownie viikunapaloilla ja koristerakeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt