Marenkibrownie – mehevä pohja, kerros kuohkeaa marenkia ja koristeena suklaaraitoja

3 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
3 h
Marenkibrownie on ihanan rapsakka ja mehevä leivonnainen, kiitos taikinan viikunoiden ja pähkinöiden. Jos rakastat britakakkua, tykästyt taatusti myös tähän marengilla hunnutettuun herkkuun!
KA
3.4
1
Julkaistu: 26.10.2020


Ainekset (noin 16 pientä palaa)

Browniet

  • 250 gtummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 2munaa
  • 4keltuaista
  • 1 dlsokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ¾ dl mantelijauhetta
  • 1 dlrouhittuja, kuorellisia manteleita
  • 1 dlkuivattua viikunaa pienittynä

Marenki

  • 4valkuaista
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 tlsitruunamehua
  • 3 rklmaissitärkkelystä (Maizena)
  • ½ dltummaa kaakaojauhetta

Koristeluun

  • 100 gmaitosuklaata
  • 4tuoretta viikunaa
  • 2 rkltähden muotoisia koristerakeita
Tulosta

Marenkibrownie leivotaan näin:

  1. Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.
  2. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, mantelijauhe, mantelirouhe ja pienet viikunapalat. Sekoita kuiva-aineseos suklaaseokseen.
  3. Kaada taikina noin 23 × 29 sentin kokoiseen vuokaan. Paista uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.
  5. Valmista marenki kakun kypsyessä: Vatkaa valkuaiset melko kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa hyvin. Lisää joukkoon sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi seokseen maissitärkkelys ja kaakaojauhe.
  6. Lusikoi marenki esipaistetun kakun päälle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla kakun keskeltä. Brownie saa jäädä tahmeahkoksi kuten mutakakku. Paistoaika riippuu uunin tehosta.
  7. Anna brownien jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta se jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi ennen nauttimista.
  8. Sulata rouhittu suklaa. Valuta kakulle suklaaraitoja. Koristele marenkibrownie viikunapaloilla ja koristerakeilla.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ideoita ihaniin herkkuihin! Osta Anni uunissa -leivontakirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU
1 kommentti