Maku

Marenki-suklaabrowniet

3.8
1

Marenki-suklaabrowniet

Kokeile ihanan tahmeita marenki-suklaabrownieita, joissa on browniepohjan lisäksi suklaakastiketta ja kerros kuohkeaa suklaamarenkia.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (9 palaa)

Browniet

  • 1 2/3 dlvehnäjauhoja (110 g)
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 1/4 tlruokasoodaa
  • 75 gvoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlvahvaa kahvia
  • 1 kplmunaa (luomu)

Suklaakastike

  • 1 1/2 dlkondensoitua maitoa (makeutettua)
  • 60 gsuklaata

Marenki

  • 2 kplkananmunan valkuaista (luomu)
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 tlomenaviinietikkaa
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1/2 dlsuklaata (sulatettuna)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Valmista browniepohja. Vuoraa n. 15×20-senttinen neliövuoka (tai jos haluat isomman satsin, tuplaa aineet ja käytä korkeareunaista uuninpeltiä) leivinpaperilla. 

Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja ruokasooda. Toisessa kulhossa yhdistä hieman jäähtynyt sulatettu voi, kahvi (n. huoneenlämpöinen/lämmin) ja kananmuna sekä sokerit.

Yhdistä märät aineet kuiviin, sekoita nopeasti yhteen ja kaada vuokaan. Levitä tasaisesti ja paista uunissa n. 20 minuuttia, jätä kuitenkin hieman kosteaksi.

Kun browniepohja on uunissa, valmista suklaakastike ja marenki. Mittaa kattilaan suklaakastikkeen aineet, sulata pienellä lämmöllä ja sekoita tasaiseksi. Pidä lämpöisellä levyllä, jotta kastike säilyy juoksevana.

Riko puhtaaseen kulhoon valkuaiset, ota keltuaiset muuta käyttöä varten talteen. Vaahdota valkuaiset viinietikan kanssa kuohkeaksi, napakaksi vaahdoksi (n. 1 minuutti), ala sitten lisätä sokeria lusikallinen kerrallaan samalla vatkaten. Kun kaikki sokeri on lisätty, vatkaa vielä pari minuuttia kunnes kaikki sokeri on liuennut vaahtoon.

Siivilöi vaahtoon kaakaojauhe ja maissitärkkelys, kääntele joukkoon varovaisesti. Lopuksi kaada sulanut (hieman jäähtynyt) suklaa vaahdon sekaan, sekoita vain suunnilleen sekaisin. Valkuaisvaahtoon saa jäädä suklaaraitoja.

Levitä hieman jäähtyneelle browniepohjalle kerros suklaakastiketta, jätä kuitenkin hieman pinnan viimeistelyä varten. Sen jälkeen levitä valkuaisvaahto tasaisesti pinnalle, paista uunissa vielä n. 20 minuuttia. 

Anna jäähtyä täysin ennen kuin ripottelet pinnalle suklaakastiketta, poistat vuoasta ja leikkaat terävällä veitsellä paloihin. Nauti!

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä