Marenkibrownie – mehevä pohja, kerros kuohkeaa marenkia ja koristeena suklaaraitoja
3 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
3 h Marenkibrownie on ihanan rapsakka ja mehevä leivonnainen, kiitos taikinan viikunoiden ja pähkinöiden. Jos rakastat britakakkua, tykästyt taatusti myös tähän marengilla hunnutettuun herkkuun!
KA
3.4
Kuvat
Julkaistu 26.10.2020

Marenkibrownie – mehevä pohja, kerros kuohkeaa marenkia ja koristeena suklaaraitoja
Reseptin ainekset (noin 16 pientä palaa)
Browniet
- 250 gtummaa suklaata
- 200 g voita
- 2munaa
- 4keltuaista
- 1 dlsokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ¾ dl mantelijauhetta
- 1 dlrouhittuja, kuorellisia manteleita
- 1 dlkuivattua viikunaa pienittynä
Marenki
- 4valkuaista
- 2 ½ dl sokeria
- 1 tlsitruunamehua
- 3 rklmaissitärkkelystä (Maizena)
- ½ dltummaa kaakaojauhetta
Koristeluun
- 100 gmaitosuklaata
- 4tuoretta viikunaa
- 2 rkltähden muotoisia koristerakeita
Marenkibrownie leivotaan näin:
- Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.
- Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, mantelijauhe, mantelirouhe ja pienet viikunapalat. Sekoita kuiva-aineseos suklaaseokseen.
- Kaada taikina noin 23 × 29 sentin kokoiseen vuokaan. Paista uunissa noin 40 minuuttia.
- Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.
- Valmista marenki kakun kypsyessä: Vatkaa valkuaiset melko kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa hyvin. Lisää joukkoon sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi seokseen maissitärkkelys ja kaakaojauhe.
- Lusikoi marenki esipaistetun kakun päälle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla kakun keskeltä. Brownie saa jäädä tahmeahkoksi kuten mutakakku. Paistoaika riippuu uunin tehosta.
- Anna brownien jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta se jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi ennen nauttimista.
- Sulata rouhittu suklaa. Valuta kakulle suklaaraitoja. Koristele marenkibrownie viikunapaloilla ja koristerakeilla.

Kolmen suklaan browniet – tämä unelmien triplaherkku taltuttaa kovemmankin makeanhimon
Maku

Suklaabrowniekeksit – tuhdit ja tahmeat herkkupalat ovat kuin minikokoisia kakkuja
Kotivinkki

Kerrankin kunnolla minttua – After Eight -brownie on minttusuklaafanin unelmien täyttymys!
Maku

Rocky road -brownies
Maku

Kinuskikissan red velvet -brownies – syntisen suklaiset pikkuherkut
Unelmien Talo&Koti

Marenkimokkapalat – kuorruta mokkikset rapealla marenkihunnulla
Maku

Marenkikranssi – joulun kaunein jälkiruoka
Maku

Joulupavlova on suloisen makea ja sopivan kirpeä – siis täydellinen joulujälkkäri
Kotivinkki