Maku

Mantelinen vuokapulla

2 h
0
0

Mantelinen vuokapulla

Mantelimassapötköt piiloutuvat karpalo- ja pistaasisattumia sisältävän pullataikinan sisälle. Leikkaa mehevästä vuokapullasta viipale ja paljasta pullan sydän!
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 viipaletta)

  • 2 dlkevytmaitoa
  • 30 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlsuolaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita
  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 1 dlpistaaseja (kuorettomia, suolattomia, rouhittuna)
  • 100 ghillottua appelsiininkuorta

Täyte

  • 300 gmantelimassaa

Koristeluun

  • 2 rkltomusokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma, kaneli ja suola. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva, karpalot, pistaasit ja hillottu appelsiini.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä noin 40 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen osaan ja painele kummatkin levyiksi. Aseta mantelimassapötkö kummankin taikinalevyn keskelle ja rullaa tiukaksi. Nosta rullat voideltuihin suorakaiteen muotoisiin vuokiin saumapuoli alaspäin.

Kohota vuokapullia leivinliinalla peitettynä noin 20 minuuttia.

Paista manteliset vuokapullat 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia.

Siivilöi mantelisen vuokapullan pintaan reilusti tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Leikkaa viipaleiksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä