Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mantelinen vuokapulla

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Mantelimassapötköt piiloutuvat karpalo- ja pistaasisattumia sisältävän pullataikinan sisälle. Leikkaa mehevästä vuokapullasta viipale ja paljasta pullan sydän!

15.12.2014
Reseptin ainekset
30 viipaletta
2 dl
kevytmaitoa
30 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 kpl
munaa
2 tl
kardemummaa
2 tl
kanelia
1 tl
suolaa
6 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
1 dl
kuivattuja karpaloita
1 dl
pistaaseja (kuorettomia, suolattomia, rouhittuna)
100 g
hillottua appelsiininkuorta
Täyte
300 g
mantelimassaa
Koristeluun
2 rkl
tomusokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma, kaneli ja suola. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva, karpalot, pistaasit ja hillottu appelsiini.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä noin 40 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen osaan ja painele kummatkin levyiksi. Aseta mantelimassapötkö kummankin taikinalevyn keskelle ja rullaa tiukaksi. Nosta rullat voideltuihin suorakaiteen muotoisiin vuokiin saumapuoli alaspäin.

Kohota vuokapullia leivinliinalla peitettynä noin 20 minuuttia.

Paista manteliset vuokapullat 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia.

Siivilöi mantelisen vuokapullan pintaan reilusti tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Leikkaa viipaleiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt