Maku

Mantelinen nektariini-rahkapiiras

1 h 10 min
4
0

Mantelinen nektariini-rahkapiiras

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Pohja

  • 200 gmantelimassaa
  • 250 gvoita
  • 3/4 tlsuolaa
  • 5 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 kplmunaa
  • 2 1/4 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlsuolaa

Päälle

  • 9 kplnektariinia
  • 1 1/2 dlmantelilastuja
  • 1 rkltomusokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Raasta mantelimassa tai murustele se sormin. Nypi joukkoon pehmeä rasva ja suola. Sekoita jauhot taikinaan.

Taputtele taikina jauhotetuilla sormilla uunipannulle, leivinpaperin päälle.

Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 12 minuuttia.

Notkista rahka kulhossa. Lisää kerma ja munat. Sekoita sokerit ja perunajauho keskenään ja lisää joukkoon.

Mausta sitruunalla.

Pese nektariinit. Halkaise ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi.

Kaada rahkatäyte esipaistetulle pohjalle. Lado nektariinit päälle nätisti. Ripottele pintaan mantelilastuja.

Paista mantelista nektariini-rahkapiirasta 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut hieman väriä.

Tarjoa mantelinen nektariini-rahkapiiras paloiksi leikattuna juhannuksen kahvipöydässä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä