Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Manteli-inkiväärikakku

1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min

Päärynällä mehevöitetyn pienen manteli-inkiväärikakun paahdettu voikreemikuorrutus syntyy kukkatyllalla.

18.9.2017
Reseptin ainekset
6 palaa
Taikina
75 g
pehmeää voita
1 dl
sokeria
150 g
mantelimassaa (huoneenlämpöistä)
1 kpl
muna
1/2 dl
vaahterasiirappia
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
1 1/2 rkl
tuoretta inkivääriä (hienoksi raastettuna)
1 1/2 dl
päärynää (raastettuna)
Paahdettu voikreemi
100 g
voita
3 dl
tomusokeria
3 1/2–4 rkl
vaahterasiirappia
Lisäksi
1/2 dl
pinjansiemeniä (paahdettuna)
2 rkl
vaahterasiirappia

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää murennettu mantelimassa ja muna edelleen vatkaten. Mittaa joukkoon siirappi.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan.

Lisää raastettu inkivääri ja päärynä. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (tilavuus 7–10 dl).

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä.

Sulata voi kattilassa ja anna sen ruskistua miedolla lämmöllä noin viitisen minuuttia. Älä sekoita vaan kallistele kattilaa, jotta voi ei kärähdä pohjaan. Kaada voisula kulhoon ja jäähdytä hetki.

Vatkaa voisula ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää sen verran vaahterasiirappia, että kuorrutus on notkeaa.

Pursota kreemi (kukka)tyllalla täysin jäähtyneen kakun päälle. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä ja vaahterasiirapilla.

Kukkatyllia myy esimerkiksi confetti.fi

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt