


Manteli-inkiväärikakku
Päärynällä mehevöitetyn pienen manteli-inkiväärikakun paahdettu voikreemikuorrutus syntyy kukkatyllalla.
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää murennettu mantelimassa ja muna edelleen vatkaten. Mittaa joukkoon siirappi.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan.
Lisää raastettu inkivääri ja päärynä. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (tilavuus 7–10 dl).
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä.
Sulata voi kattilassa ja anna sen ruskistua miedolla lämmöllä noin viitisen minuuttia. Älä sekoita vaan kallistele kattilaa, jotta voi ei kärähdä pohjaan. Kaada voisula kulhoon ja jäähdytä hetki.
Vatkaa voisula ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää sen verran vaahterasiirappia, että kuorrutus on notkeaa.
Pursota kreemi (kukka)tyllalla täysin jäähtyneen kakun päälle. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä ja vaahterasiirapilla.
Kukkatyllia myy esimerkiksi confetti.fi