Maku

Manteli-inkiväärikakku

1 h 15 min
3.5
0

Manteli-inkiväärikakku

Päärynällä mehevöitetyn pienen manteli-inkiväärikakun paahdettu voikreemikuorrutus syntyy kukkatyllalla.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 palaa)

Taikina

  • 75 gpehmeää voita
  • 1 dlsokeria
  • 150 gmantelimassaa (huoneenlämpöistä)
  • 1 kplmuna
  • 1/2 dlvaahterasiirappia
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 rkltuoretta inkivääriä (hienoksi raastettuna)
  • 1 1/2 dlpäärynää (raastettuna)

Paahdettu voikreemi

  • 100 gvoita
  • 3 dltomusokeria
  • 3 1/2–4 rklvaahterasiirappia

Lisäksi

  • 1/2 dlpinjansiemeniä (paahdettuna)
  • 2 rklvaahterasiirappia

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää murennettu mantelimassa ja muna edelleen vatkaten. Mittaa joukkoon siirappi.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan.

Lisää raastettu inkivääri ja päärynä. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (tilavuus 7–10 dl).

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä.

Sulata voi kattilassa ja anna sen ruskistua miedolla lämmöllä noin viitisen minuuttia. Älä sekoita vaan kallistele kattilaa, jotta voi ei kärähdä pohjaan. Kaada voisula kulhoon ja jäähdytä hetki.

Vatkaa voisula ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää sen verran vaahterasiirappia, että kuorrutus on notkeaa.

Pursota kreemi (kukka)tyllalla täysin jäähtyneen kakun päälle. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä ja vaahterasiirapilla.

Vinkki!

Kukkatyllia myy esimerkiksi confetti.fi

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä