Maku

Mansikkayllätykset

1 h 30 min
3.5
0

Mansikkayllätykset

Teksti Arja Savela/Myllyn Paras Oy
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

Pohjat

  • 500 gvoitaikinaa (Myllyn Paras Voitaikinalevyjä)

Tuulihatut

  • 1 1/4 dlvettä
  • 25 gvoita
  • 1 dlvehnäjauhoja (Myllyn Paras Karkea- tai Erikoisvehnäjauhoja)
  • 2 kplmunaa
  • 1/3 tlleivinjauhetta
  • 1 rklvehnäjauhoja

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dltuoretta minttua (hienonnettuna)
  • 5 dlmansikoita

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN50 min

Kauli sulaneet taikinalevyt kolmanneksen pidemmiksi. Leikkaa jokainen levy kolmeksi neliöksi.

Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja lisää jauhot kerralla. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista.

Siirrä kattila taas pois liedeltä ja sekoita joukkoon yksi muna sähkövatkaimella. Anna taikinan jäähtyä jonkin aikaa. Vatkaa joukkoon toinen muna ja leivinjauhe-jauhoseos.

Nosta teelusikalla nokare tuulihattutaikinaa jokaisen voitaikinaneliön keskelle. Nosta voitaikinaneliöiden kulmat ylös keskelle. Nipistä kulmat yhteen kostutetuin sormin. Voitele leivonnaiset munalla. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 25–30 minuuttia.

Vaahdota kerma. Lisää rahka, sokerit ja minttu. Viipaloi mansikat. Täytä jäähtyneet leivokset mintturahkalla ja mansikoilla.

Vinkki!

Voit käyttää pohjina myös Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä, niitä ei tarvitse kaulia ohuemmiksi.
MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä