Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mansikkayllätykset

1 h 30 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 50 min
Reseptin ainekset
15 kpl
Pohjat
500 g
voitaikinaa (Myllyn Paras Voitaikinalevyjä)
Tuulihatut
1 1/4 dl
vettä
25 g
voita
1 dl
vehnäjauhoja (Myllyn Paras Karkea- tai Erikoisvehnäjauhoja)
2 kpl
munaa
1/3 tl
leivinjauhetta
1 rkl
vehnäjauhoja
Täyte
2 dl
kuohukermaa
250 g
maitorahkaa
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
tuoretta minttua (hienonnettuna)
5 dl
mansikoita
Voiteluun
1 kpl
munaa

Kauli sulaneet taikinalevyt kolmanneksen pidemmiksi. Leikkaa jokainen levy kolmeksi neliöksi.

Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja lisää jauhot kerralla. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista.

Siirrä kattila taas pois liedeltä ja sekoita joukkoon yksi muna sähkövatkaimella. Anna taikinan jäähtyä jonkin aikaa. Vatkaa joukkoon toinen muna ja leivinjauhe-jauhoseos.

Nosta teelusikalla nokare tuulihattutaikinaa jokaisen voitaikinaneliön keskelle. Nosta voitaikinaneliöiden kulmat ylös keskelle. Nipistä kulmat yhteen kostutetuin sormin. Voitele leivonnaiset munalla. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 25–30 minuuttia.

Vaahdota kerma. Lisää rahka, sokerit ja minttu. Viipaloi mansikat. Täytä jäähtyneet leivokset mintturahkalla ja mansikoilla.

Voit käyttää pohjina myös Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä, niitä ei tarvitse kaulia ohuemmiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt