Maku

Mansikkavuokakakku – tässä on kesän nopein mansikkakakku!

30 min
GL
3.62
2

Mansikkavuokakakku valmistuu kääretorttulevystä suit sait sukkelaan ja mikä parasta, herkku on vielä gluteeniton. Kesän nopeimman mansikkakakun salaisuus on kermavaahtoon sekoitettu toffeekastike.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 3munaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlmantelijauhetta
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Leivinpaperille

  • 1 rklsokeria

Täyte ja koristelu

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tlkkondensoitua karamellisoitua maitoa (397 g)
  • 1 ½ lmansikoita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Mansikkavuokakakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (35 cm x 40 cm). Paista 200-asteisessa noin 10 minuuttia.
  4. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  5. Leikkaa kakkulevystä kolme oman uunivuokasi kokoista levyä.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu karamellisoitu maito. Viipaloi mansikat.
  7. Nosta kakkulevy vuoan pohjalle. Levitä kolmannes mansikoista ja täytteestä päälle. Täytä toinen kerros samoin.
  8. Nosta kolmas levy päälle. Peitä pinta vaahdolla ja koristele mansikoilla. Viimeistele mansikkavuokakakku halutessasi mansikanlehdillä.

Jos haluat mansikkavuokakakusta vielä mehevämmän, kostuta pohjat kevyesti sitruunamehulla tai -limsalla.

MITÄ PIDIT?
3.62