Mansikkavuokakakku – tässä on kesän nopein mansikkakakku!
30 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
10 minMansikkavuokakakku valmistuu kääretorttulevystä suit sait sukkelaan ja mikä parasta, herkku on vielä gluteeniton. Kesän nopeimman mansikkakakun salaisuus on kermavaahtoon sekoitettu toffeekastike.
GL
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.6.2018

Mansikkavuokakakku – tässä on kesän nopein mansikkakakku!
Ainekset (10 annosta)
Pohja
- 3munaa
- 1½ dlsokeria
- 1 dlmantelijauhetta
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
Leivinpaperille
- 1 rklsokeria
Täyte ja koristelu
- 2 dl vispikermaa
- 1 tlkkondensoitua karamellisoitua maitoa (397 g)
- 1 ½ lmansikoita
Mansikkavuokakakku valmistuu näin:
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (35 cm x 40 cm). Paista 200-asteisessa noin 10 minuuttia.
- Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
- Leikkaa kakkulevystä kolme oman uunivuokasi kokoista levyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu karamellisoitu maito. Viipaloi mansikat.
- Nosta kakkulevy vuoan pohjalle. Levitä kolmannes mansikoista ja täytteestä päälle. Täytä toinen kerros samoin.
- Nosta kolmas levy päälle. Peitä pinta vaahdolla ja koristele mansikoilla. Viimeistele mansikkavuokakakku halutessasi mansikanlehdillä.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä reseptiä? Kurkkaa tämän mansikkakakun ohje!
MITÄ PIDIT?
3.66