Mansikkavuokakakku – tässä on kesän nopein mansikkakakku!
30 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
10 minMansikkavuokakakku valmistuu kääretorttulevystä suit sait sukkelaan ja mikä parasta, herkku on vielä gluteeniton. Kesän nopeimman mansikkakakun salaisuus on kermavaahtoon sekoitettu toffeekastike.
GL
3.7
Kuvat
Julkaistu 25.6.2018

Mansikkavuokakakku – tässä on kesän nopein mansikkakakku!
Reseptin ainekset (10 annosta)
Pohja
- 3munaa
- 1½ dlsokeria
- 1 dlmantelijauhetta
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
Leivinpaperille
- 1 rklsokeria
Täyte ja koristelu
- 2 dl vispikermaa
- 1 tlkkondensoitua karamellisoitua maitoa (397 g)
- 1 ½ lmansikoita
Mansikkavuokakakku valmistuu näin:
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (35 cm x 40 cm). Paista 200-asteisessa noin 10 minuuttia.
- Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
- Leikkaa kakkulevystä kolme oman uunivuokasi kokoista levyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu karamellisoitu maito. Viipaloi mansikat.
- Nosta kakkulevy vuoan pohjalle. Levitä kolmannes mansikoista ja täytteestä päälle. Täytä toinen kerros samoin.
- Nosta kolmas levy päälle. Peitä pinta vaahdolla ja koristele mansikoilla. Viimeistele mansikkavuokakakku halutessasi mansikanlehdillä.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä reseptiä? Kurkkaa tämän mansikkakakun ohje!