3,7(94)
Mansikkavuokakakku – tässä on kesän nopein mansikkakakku!
Gluteeniton
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Mansikkavuokakakku valmistuu kääretorttulevystä suit sait sukkelaan ja mikä parasta, herkku on vielä gluteeniton. Kesän nopeimman mansikkakakun salaisuus on kermavaahtoon sekoitettu toffeekastike.
25.6.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
3munaa
1½ dlsokeria
1 dlmantelijauhetta
¾ dl perunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
Leivinpaperille
1 rklsokeria
Täyte ja koristelu
2 dl vispikermaa
1 tlkkondensoitua karamellisoitua maitoa (397 g)
1 ½ lmansikoita

Mansikkavuokakakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (35 cm x 40 cm). Paista 200-asteisessa noin 10 minuuttia.
  4. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  5. Leikkaa kakkulevystä kolme oman uunivuokasi kokoista levyä.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu karamellisoitu maito. Viipaloi mansikat.
  7. Nosta kakkulevy vuoan pohjalle. Levitä kolmannes mansikoista ja täytteestä päälle. Täytä toinen kerros samoin.
  8. Nosta kolmas levy päälle. Peitä pinta vaahdolla ja koristele mansikoilla. Viimeistele mansikkavuokakakku halutessasi mansikanlehdillä.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä reseptiä? Kurkkaa tämän mansikkakakun ohje!

4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo