Mansikkarullakakku

43 min
0
0

Mansikkarullakakku

GL
0
0
Rullakakku kootaan kääretorttupohjista ja täytetään mansikoilla, kermavaahdolla ja itse keitetyllä limetahnalla. Leikatessa sisältä paljastuvat hauskat pystyraidat.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Kääretorttupohjat

  • 8 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 3 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 dlmantelijauhetta
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Lisäksi

  • 1/2 dlsokeria

Limettitahna

  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dllimettimehua
  • 2 tllimetinkuoriraastetta
  • 2 kplmunaa (M-koko)
  • 2 kplkeltuaista
  • 75 gvoita

Täyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 150 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3 dlmansikoita (viipaloituina)

Kuorrutus ja koristelu

  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 rkltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3 dlmansikoita
  • 50 gmansikkakarkkeja (esim. Candy King)
  • 2 rkltuoretta minttua

Tee näin

43 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN8 min

Valmista ensin limettitahna. Mittaa sokeri, mehu, kuoriraaste, munat ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi. Siirrä kattila sivuun. Lisää kuutioitu voi lämpimään kiisseliin. Vatkaa, kunnes voi sulaa, ja tahna on kuohkeaa. Anna tahnan jäähtyä.

Valmista kääretorttupohjat. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita puuharukalla tasaiseksi, älä vatkaile.

Jaa ja levitä taikina kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. (Tavallisessa uunissa molemmat pohjat erikseen). Ripottele sokeria kahdelle leivinpaperille tai -liinalle. Kumoa torttulevyt niiden päälle ja irrota vanha paperi.

Anna pohjien jäähtyä. Leikkaa levyistä reunat pois. Leikkaa molemmat kääretorttupohjat kolmeen osaan pitkältä sivulta.

Vaahdota täytteen kerma. Lisää sekaan tuorejuusto ja sokerit.

Asettele leikatut levyt peräkkäin ja levitä limettitahnaa kaikille levyille. Levitä päälle kermaseosta ja mansikkaviipaleita. Rullaa levyt muhkeaksi rullaksi. Nosta rulla pystyyn ja siirrä tarjoilulautaselle.

Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja makeuta sokereilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle.

Koristele kakku mansikkakarkeilla ja tuoreilla mansikoilla sekä mintun lehdillä. Säilytä kakku jääkaapissa tarjoiluun asti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä