


Mansikkarullakakku
43 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 8 min
Rullakakku kootaan kääretorttupohjista ja täytetään mansikoilla, kermavaahdolla ja itse keitetyllä limetahnalla. Leikatessa sisältä paljastuvat hauskat pystyraidat.
Reseptin ainekset
10 annosta
Kääretorttupohjat
8 kpl
munaa (huoneenlämpöistä)
3 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 dl
mantelijauhetta
1 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Lisäksi
1/2 dl
sokeria
Limetahna
2 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
limen mehua
2 tl
limenkuoriraastetta
2 kpl
munaa (M-koko)
2 kpl
keltuaista
75 g
voita
Täyte
3 dl
kuohukermaa
150 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 dl
mansikoita (viipaloituina)
Kuorrutus ja koristelu
3 dl
kuohukermaa
2 rkl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 dl
mansikoita
50 g
mansikkakarkkeja (esim. Candy King)
2 rkl
tuoretta minttua
Mansikkarullakakku – ohje:
- Valmista ensin limetahna. Mittaa sokeri, mehu, kuoriraaste, munat ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi. Siirrä kattila sivuun. Lisää kuutioitu voi lämpimään kiisseliin. Vatkaa, kunnes voi sulaa, ja tahna on kuohkeaa. Anna tahnan jäähtyä.
- Valmista kääretorttupohjat. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita puuharukalla tasaiseksi, älä vatkaile.
- Jaa ja levitä taikina kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. (Tavallisessa uunissa molemmat pohjat erikseen). Ripottele sokeria kahdelle leivinpaperille tai -liinalle. Kumoa torttulevyt niiden päälle ja irrota vanha paperi.
- Anna pohjien jäähtyä. Leikkaa levyistä reunat pois. Leikkaa molemmat kääretorttupohjat kolmeen osaan pitkältä sivulta.
- Vaahdota täytteen kerma. Lisää sekaan tuorejuusto ja sokerit.
- Asettele leikatut levyt peräkkäin ja levitä limetahnaa kaikille levyille. Levitä päälle kermaseosta ja mansikkaviipaleita. Rullaa levyt muhkeaksi rullaksi. Nosta rulla pystyyn ja siirrä tarjoilulautaselle.
- Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja makeuta sokereilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle.
- Koristele kakku mansikkakarkeilla ja tuoreilla mansikoilla sekä mintun lehdillä. Säilytä kakku jääkaapissa tarjoiluun asti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat