Mansikkainen raakakakku
4 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
4 h Ihanan hedelmäinen aprikoosipohja sopii raikkaan mansikkatäytteen kanssa unelmaisesti yhteen. Raakasuklaakoristelu viimeistelee herkullisen kokonaisuuden. Mansikkainen raakakakku valmistuu pöytään reilussa tunnissa, kun cashew't muistaa laittaa etukäteen likoamaan ainakin muutamaksi tunniksi.
MA
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.6.2015

Mansikkainen raakakakku
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1,5 dlkuivattuja aprikooseja
- 1,5 dlauringonkukansiemeniä
- 1/4 tlsuolaa
täyte
- 100 gcashewpähkinöitä
- 1/2 dlsulatettua kookosöljyä
- 1/4 dljuoksevaa hunajaa
- 1sitruuna (mehu)
- 2,5 dlmansikoita
suklaakuorrutus
- 1 rklsulatettua kookosöljyä
- 3/4 rklraakakaakaojauhetta
- 2 tljuoksevaa hunajaa
Mansikkainen raakakakku valmistuu näin:
- Laita cashew’t kylmään veteen likoamaan mieluiten yön yli (jos käytössäsi on tehokas monitoimikone/Vitamixin kaltainen tehoblenderi, pari tuntia riittänee).
- Tee pohja blendaamalla pehmeät aprikoosit (jos ne ovat kovettuneet, liota 10 minuuttia ennen blendaamista ja valuta), auringonkukansiemenet ja suola tasaiseksi massaksi. Vuoraa pienen (halkaisija 16-18 cm) irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele sormin pohjamassa vuokaan. Halutessasi voit viipaloida pari huuhdeltua mansikkaa koristeeksi vuoan reunoilla, paina ne silloin lujasti kiinni vuoan reunaan että pysyvät.
- Tee täyte. Valuta cashew’t ja blendaa ne aivan sileäksi sulan kookosöljyn, nestemäisen hunajan ja puristetun sitruunamehun kanssa. Lisää huuhdellut ja pilkotut mansikat ja soseuta taas tasaiseksi. Maista ja makeuta lisää tarvittaessa. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita pakastimeen ainakin tunniksi jähmettymään.
- Tee suklaakuorrutus sekoittamalla sula kookosöljy, hunaja ja (raaka)kaakaojauhe. Koristele mansikkainen raakakakku kuorrutteella ja anna vielä jähmettyä pakastimessa 10 minuuttia. Tarjoile suoraan pakastimesta tai 15 minuutin huoneenlämmössä pehmenemisen jälkeen. Säilytä pakastimessa, jos koko kakkua ei nautita heti.

Mansikkaraakakakku kookoskermavaahdolla
Maku

Gluteeniton mansikkakakku – tämä marengilla kuorrutettu luomus valmistuu ilman uunia!
Maku

Limetti-mansikkakakku
Maku

Suut makeaksi mustikalla! Täyteläistä mustikka-lakuraakakakkua ei voi vastustaa
Maku

Laventeliraakakakut – suloiset suupalat juhlapöytään
Maku

Raakakakku avokadosta ja banaanista
Kotivinkki

Mango-passionpiirakka koukuttaa raikkaudellaan
Maku

Vegaaninen kakku – tämän vihreän viettelyksen salaisuus on kolmen aineksen samettisessa yhdistelmässä
Maku