Maku

Mansikkapullat

1 h 40 min
5
0

Mansikkapullat

Pehmeät amerikkalaistyyliset spinnyt eli kierrepullat kuorrutetaan makealla tuorejuustolla. Spelttijauhot antavat pullalle luonnetta.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Pullataikina

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 gtuorehiivaa
  • 2 dlintiaanisokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 1/4 tlvaniljajauhetta
  • 11 dlvehnäjauhoja
  • 3 dltummia spelttijauhoja
  • 150 gvoita

Täyte

  • 300 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dltomusokeria
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • 4 dltuoreita mansikoita

Voitelu

  • 1 kplmuna

Kuorrutus

  • 1 dltomusokeria
  • 1 dlmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rklmansikoita (soseutettuna)
  • 2 rklpehmeää voita

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita kulhossa kädenlämpöinen maito, hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja vaniljajauhe.

Lisää vehnä- ja spelttijauhoja vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa haarukkavatkaimella. Kun taikina muuttuu jäykäksi, jatka vaivaamista käsin.

Sekoita pehmeä rasva taikinaan ja jatka vaivaamista noin 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinat suuriksi levyiksi (noin 30 cm x 50 cm).

Sekoita täytteen tuorejuustoon sokerit ja perunajauhot.

Levitä täyte pullalevyjen päälle. Pilko mansikat pienemmäksi ja levitä mansikkapalat levyille.

Rullaa pullalevyt tiukoiksi rulliksi pitkältä sivulta, nipistele sauma kiinni. Leikkaa levy viipaleiksi (noin 5 cm) ja nosta rullat pystyyn pellille. Anna kohota 30 minuutin ajan. Voitele pinta munalla.

Paista pullia 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Vatkaa kaikki kuorrutuksen ainekset kulhossa. Valuta kuorrutusta lusikalla jäähtyneiden pullien pinnalle. Tarjoile heti. Säilytä valmiit pullat jääkaapissa tuorejuuston vuoksi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä