Mansikkapullat
1 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
1 h Pehmeät amerikkalaistyyliset spinnyt eli kierrepullat kuorrutetaan makealla tuorejuustolla. Spelttijauhot antavat pullalle luonnetta.
KA
5
Kuvat
Julkaistu 4.7.2017

Mansikkapullat
Reseptin ainekset (20 kpl)
Pullataikina
- 5 dlkevytmaitoa
- 50 gtuorehiivaa
- 2 dlintiaanisokeria
- 1 tlsuolaa
- 1 rklkardemummaa
- 1/4 tlvaniljajauhetta
- 11 dlvehnäjauhoja
- 3 dltummia spelttijauhoja
- 150 gvoita
Täyte
- 300 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 2 dltomusokeria
- 3 tlvaniljasokeria
- 1 dlperunajauhoja
- 4 dltuoreita mansikoita
Voitelu
- 1 kplmuna
Kuorrutus
- 1 dltomusokeria
- 1 dlmaustamatonta tuorejuustoa
- 2 rklmansikoita (soseutettuna)
- 2 rklpehmeää voita
Mansikkapullat – ohje:
- Sekoita kulhossa kädenlämpöinen maito, hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja vaniljajauhe.
- Lisää vehnä- ja spelttijauhoja vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa haarukkavatkaimella. Kun taikina muuttuu jäykäksi, jatka vaivaamista käsin.
- Sekoita pehmeä rasva taikinaan ja jatka vaivaamista noin 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinat suuriksi levyiksi (noin 30 cm x 50 cm).
- Sekoita täytteen tuorejuustoon sokerit ja perunajauhot.
- Levitä täyte pullalevyjen päälle. Pilko mansikat pienemmäksi ja levitä mansikkapalat levyille.
- Rullaa pullalevyt tiukoiksi rulliksi pitkältä sivulta, nipistele sauma kiinni. Leikkaa levy viipaleiksi (noin 5 cm) ja nosta rullat pystyyn pellille. Anna kohota 30 minuutin ajan. Voitele pinta munalla.
- Paista pullia 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Vatkaa kaikki kuorrutuksen ainekset kulhossa. Valuta kuorrutusta lusikalla jäähtyneiden pullien pinnalle. Tarjoile heti. Säilytä valmiit mansikkapullat jääkaapissa tuorejuuston vuoksi.