


Mansikkapullat
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Pehmeät amerikkalaistyyliset spinnyt eli kierrepullat kuorrutetaan makealla tuorejuustolla. Spelttijauhot antavat pullalle luonnetta.
Reseptin ainekset
20 kpl
Pullataikina
5 dl
kevytmaitoa
50 g
tuorehiivaa
2 dl
intiaanisokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
1/4 tl
vaniljajauhetta
11 dl
vehnäjauhoja
3 dl
tummia spelttijauhoja
150 g
voita
Täyte
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
tomusokeria
3 tl
vaniljasokeria
1 dl
perunajauhoja
4 dl
tuoreita mansikoita
Voitelu
1 kpl
muna
Kuorrutus
1 dl
tomusokeria
1 dl
maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
mansikoita (soseutettuna)
2 rkl
pehmeää voita
Mansikkapullat – ohje:
- Sekoita kulhossa kädenlämpöinen maito, hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja vaniljajauhe.
- Lisää vehnä- ja spelttijauhoja vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa haarukkavatkaimella. Kun taikina muuttuu jäykäksi, jatka vaivaamista käsin.
- Sekoita pehmeä rasva taikinaan ja jatka vaivaamista noin 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinat suuriksi levyiksi (noin 30 cm x 50 cm).
- Sekoita täytteen tuorejuustoon sokerit ja perunajauhot.
- Levitä täyte pullalevyjen päälle. Pilko mansikat pienemmäksi ja levitä mansikkapalat levyille.
- Rullaa pullalevyt tiukoiksi rulliksi pitkältä sivulta, nipistele sauma kiinni. Leikkaa levy viipaleiksi (noin 5 cm) ja nosta rullat pystyyn pellille. Anna kohota 30 minuutin ajan. Voitele pinta munalla.
- Paista pullia 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- 10Vatkaa kaikki kuorrutuksen ainekset kulhossa. Valuta kuorrutusta lusikalla jäähtyneiden pullien pinnalle. Tarjoile heti. Säilytä valmiit mansikkapullat jääkaapissa tuorejuuston vuoksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat