


Mansikka-valkosuklaakakku – näyttävä herkku vaativaankin makuun
1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min
Mansikka-valkosuklaakakku on täydellinen yhdistelmä hiukan vaativampaankin makuun. Kohtuullisen helppotekoisen mutta näyttävän täytekakun sisällä on mansikkahilloa ja valkosuklaata. Mansikat tuovat kesän juhlapöytään!
Reseptin ainekset
20 kpl
Mansikkatäyte
2,5 dl
vispikermaa
500 g
mascarponejuustoa (2 rasiaa)
1–2 dl
mansikkahilloa
Valkosuklaatäyte
2,5 dl
vispikermaa
500 g
mascarponejuustoa (2 rasiaa)
200 g
valkosuklaata
Kuorrutus
6 dl
vispikermaa
30 kpl
mansikoita
Mansikka-valkosuklaakakku – ohje:
- Valmista yksi 8 munan täytekakkupohja. Leikkaa hyvin jäähdytetty 70% kakkupohja 5 osaan.
- Valmista täytteet kakkuun. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarpone ja mansikkahillo. Hillon määrä riippuu hiukan hillon laadusta, laita ensin vähemmän ja lisää sopiva määrä, tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
- Valmista toinen täyte. Sulata ja jäähdytä suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone ja hyvin jäähtynyt suklaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
- Laita molempia täytteitä kahteen väliin. Kostuta jokaista kakkulevyä maidolla ennen täytteen levittämistä. Siisti valmiista kakusta reunat.
- Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja kuorruta kakku kermalla, pursota päälle pieniä ruusukkeita ja koristele kakku mansikanpuolikkailla. Mansikka-valkosuklaakakun sivuun tulevat mansikat kannattaa leikata ihan ohuiksi, niin ne pysyvät paremmin paikallaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat