4,1(47)
Mansikka-valkosuklaakakku – näyttävä herkku vaativaankin makuun
Kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min
Mansikka-valkosuklaakakku on täydellinen yhdistelmä hiukan vaativampaankin makuun. Kohtuullisen helppotekoisen mutta näyttävän täytekakun sisällä on mansikkahilloa ja valkosuklaata. Mansikat tuovat kesän juhlapöytään!
Julkaistu 25.5.2018
Maku
Reseptin ainekset 20 kpl
Mansikkatäyte
2,5 dlvispikermaa
500 gmascarponejuustoa (2 rasiaa)
1–2 dlmansikkahilloa
Valkosuklaatäyte
2,5 dlvispikermaa
500 gmascarponejuustoa (2 rasiaa)
200 gvalkosuklaata
Kuorrutus
6 dlvispikermaa
30 kplmansikoita

Mansikka-valkosuklaakakku – ohje:

  1. Valmista yksi 8 munan täytekakkupohja. Leikkaa hyvin jäähdytetty 70% kakkupohja 5 osaan.
  2. Valmista täytteet kakkuun. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarpone ja mansikkahillo. Hillon määrä riippuu hiukan hillon laadusta, laita ensin vähemmän ja lisää sopiva määrä, tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
  3. Valmista toinen täyte. Sulata ja jäähdytä suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone ja hyvin jäähtynyt suklaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
  4. Laita molempia täytteitä kahteen väliin. Kostuta jokaista kakkulevyä maidolla ennen täytteen levittämistä. Siisti valmiista kakusta reunat.
  5. Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja kuorruta kakku kermalla, pursota päälle pieniä ruusukkeita ja koristele kakku mansikanpuolikkailla. Mansikka-valkosuklaakakun sivuun tulevat mansikat kannattaa leikata ihan ohuiksi, niin ne pysyvät paremmin paikallaan.
1 kommentti