Maku

Mansikkakakku valkosuklaatäytteellä

1 h 30 min
4.7
0

Mansikkakakku valkosuklaatäytteellä

Kohtuullisen helppotekoinen mutta näyttävä täytekakku, jossa sisällä mansikkahilloa ja valkosuklaata. Täydellinen yhdistelmä hiukan vaativampaankin makuun. Mansikat tuovat kesän juhlapöytään.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

mansikkatäyte

  • 2,5 dlvispikermaa
  • 500 gmascarponejuustoa (2 rasiaa)
  • 1-2 dlmansikkahilloa

valkosuklaatäyte

  • 2,5 dlvispikermaa
  • 500 gmascarponejuustoa (2 rasiaa)
  • 200 gvalkosuklaata

kuorrutus

  • 6 dlvispikermaa
  • 30 kplmansikoita

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN45 min

Valmistetaan yksi 8 munan täytekakkupohja. Leikataan hyvin jäähdytetty 70% kakkupohja 5 osaan. Valmistetaan täytteet kakkuun. Vatkataan kerma vaahdoksi, lisätään mascarpone ja mansikkahillo. Hillon määrä riippuu hiukan hillon laadusta, laitetaan ensin vähemmän ja lisätään sopiva määrä, tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa sokeria. Valmistetaan toinen täyte. Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Vatkataan kerma vaahdoksi, lisätään joukkoon mascarpone ja hyvin jäähtynyt suklaa. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa sokeria. Molempia täytteitä laitetaan kahteen väliin. Kostutetaan jokaista kakkulevyä maidolla ennen täytteen levittämistä. Siistitään valmiista kakusta reunat. Vatkataan kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja kuorrutetaan kakku kermalla, pursotetaan päälle pieniä ruusukkeita ja koristellaan kakku mansikanpuolikkailla. Kakun sivuun tulevat mansikat kannattaa leikata ihan ohuiksi, niin ne pysyvät paremmin paikallansa. 

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä