


Marsipaanikuorrutteinen mansikkakakku
1 h 35 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 50 min
Marsipaanikuorrutteinen mansikkakakku on näyttävä juhlapöydän kruunu! Tämä kakku on täydellinen valinta, jos haluat viedä kakun täysin uudelle tasolle.
Reseptin ainekset
15 palaa
Vuokaan
4 rkl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1 dl
korppujauhoja
Pohja
1 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
4 kpl
munaa
1 1/2 dl
sokeria
Kostutus
3/4 dl
vettä
1 tl
tomusokeria
2 rkl
limettimehua
Täyte
200 g
mascarponejuustoa
2 rkl
sitruunatahnaa (lemon curd)
200 g
marmeladia (mansikka)
Voi-tomusokerikreemi
125 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
250 g
tomusokeria
1/2 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
kevytmaitoa
Kuorrute
500 g
marsipaania
Pursotettava sokerikuorrute
1 kpl
valkuaista
250 g
tomusokeria
1 tl
sitruunamehua
Koristeluun
2 dl
mansikoita
Marsipaanikuorrutteinen mansikkakakku – ohje:
- Pane kakut 175-asteisen uunin alaosaan ja kypsennä niitä noin 40 minuuttia. Anna kakkujen olla vuoassa paiston jälkeen kymmenen minuuttia.
- Ripottele keittiöliinalle tai leivinpaperille sokeria ja kumoa kakut sen päälle jäähtymään. Pane vuoka kumotun kakkupohjan päälle, jotta leivonnaisesta haihtuva kosteus jää kakkuun.
- Sekoita kostutusliemi. Mausta mascarponejuusto lemon curd -tahnalla. Leikkaa kakkupohjat kahteen tai kolmeen kerrokseen.
- Valmista voikreemi. Vaahdota rasva. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Vispaa seos tasaiseksi. Lisää maito ja vispaa vielä hetki.
- Kokoa kakku kostuttamalla joka levy vuorollaan kostutusliemellä ja sivelemällä joka toiseen väliin mansikkamarmeladia ja joka toiseen väliin mascarponeseosta.
- Sivele kakun pinnalle ohut kerros voikreemiä, jotta se sitoo kakun murut ja tasoittaa pinnan ja reunat. Voikreemi on helpompi levittää, jos lämmität sitä hiukan. Kaikki voikreemi ei kulu kakkuun, joten säilytä loppu tiiviissä rasiassa jääkaapissa tuleviin kakkuihin tai käytä se kääretortun täytteenä.
- Värjää käsissä pehmennetystä marsipaanista pieni osa keltaisella elintarvikevärillä. Sekoita värjättyä seosta värjäämättömän joukkoon, kunnes saat haluamasi värisen kuorrutteen.
- Kaulitse marsipaani tomusokerin avulla työtasolla. Kiepauta kuorrutelevy kaulimelle ja nosta se voikreemillä päällystetylle kakulle. Työstä kuorrute sileäksi kakun päälle. Venytä helmoja ulospäin ja ohjaa kuorrute kakun laidoille. Leikkaa ylimääräinen seos pois.
- Valmista pursotettava sokerikuorrutus. Tarkista, että yleiskoneen kulho on ehdottomasti puhdas eikä siinä ole rasvaa, sillä pienikin määrä rasvaa tekisi vaahdosta raskaan ja vaikeasti pursotettavan. Vaahdota munanvalkuaisia ja reilu puolet tomusokerista, kunnes saat runsaan vaahdon. Lisää seokseen tomusokeria vähitellen. Vaahdota, kunnes seos on jäykkää. Sopivan jäykkä seos jää vispilään ja ylös alas käännettäessä huippu pysyy kohollaan ja notkahtaa alaspäin vain hiukan.
- 10Viimeistele kakku mansikoilla ja tomusokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat