Maku

Mansikkakakku marsipaanikuorrutuksella

1 h 35 min
4
0

Mansikkakakku marsipaanikuorrutuksella

Teksti Marja Samuli
Kuvat Johanna Kinnari
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

Vuokaan

  • 4 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlkorppujauhoja

Pohja

  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria

Kostutus

  • 3/4 dlvettä
  • 1 tltomusokeria
  • 2 rkllimettimehua

Täyte

  • 200 gmascarponejuustoa
  • 2 rklsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 200 gmarmeladia (mansikka)

Voi-tomusokerikreemi

  • 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 250 gtomusokeria
  • 1/2 rklvaniljasokeria
  • 1 rklkevytmaitoa

Kuorrute

  • 500 gmarsipaania

Pursotettava sokerikuorrute

  • 1 kplvalkuaista
  • 250 gtomusokeria
  • 1 tlsitruunamehua

Koristeluun

  • 2 dlmansikoita

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN50 min

Voitele margariinilla kaksi kakkuvuokaa (halkaisija noin 19 cm) ja jauhota ne korppujauholla.
Mittaa pohjan kuiva-aineet kulhoon ja sekoita.
Vispaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuiva-aineet siivilän läpi kevyesti nostellen ja kaada taikina vuokiin.
Pane kakut 175-asteisen uunin alaosaan ja kypsennä niitä noin 40 minuuttia.
Anna kakkujen olla vuoassa paiston jälkeen kymmenen minuuttia. Ripottele keittiöliinalle tai leivinpaperille sokeria ja kumoa kakut sen päälle jäähtymään. Pane vuoka kumotun kakkupohjan päälle, jotta leivonnaisesta haihtuva kosteus jää kakkuun.
Sekoita kostutusliemi.
Mausta mascarponejuusto lemon curd -tahnalla.
Leikkaa kakkupohjat kahteen tai kolmeen kerrokseen.
Valmista voikreemi. Vaahdota rasva. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Vispaa seos tasaiseksi. Lisää maito ja vispaa vielä hetki.
Kokoa kakku kostuttamalla joka levy vuorollaan kostutusliemellä ja sivelemällä joka toiseen väliin mansikkamarmeladia ja joka toiseen väliin mascarponeseosta.
Sivele kakun pinnalle ohut kerros voikreemiä, jotta se sitoo kakun murut ja tasoittaa pinnan ja reunat. Voikreemi on helpompi levittää, jos lämmität sitä hiukan. Kaikki voikreemi ei kulu kakkuun, joten säilytä loppu tiiviissä rasiassa jääkaapissa tuleviin kakkuihin tai käytä se kääretortun täytteenä.
Värjää käsissä pehmennetystä marsipaasta pieni osa keltaisella elintarvikevärillä. Sekoita värjättyä seosta värjäämättömän joukkoon, kunnes saat haluamasi värisen kuorrutteen.
Kaulitse marsipaani tomusokerin avulla työtasolla. Kiepauta kuorrutelevy kaulimelle ja nosta se voikreemillä päällystetylle kakulle.
Työstä kuorrute sileäksi kakun päälle. Venytä helmoja ulospäin ja ohjaa kuorrute kakun laidoille. Leikkaa ylimääräinen seos pois.
Valmista pursotettava sokerikuorrutus. Tarkista, että yleiskoneen kulho on ehdottomasti puhdas eikä siinä ole rasvaa, sillä pienikin määrä rasvaa tekisi vaahdosta raskaan ja vaikeasti pursotettavan.
Vaahdota munanvalkuaisia ja reilu puolet tomusokerista, kunnes saat runsaan vaahdon. Lisää seokseen tomusokeria vähitellen. Vaahdota, kunnes seos on jäykkää.
Sopivan jäykkä seos jää vispilään ja ylös alas käännettäessä huippu pysyy kohollaan ja notkahtaa alaspäin vain hiukan. Lisää seokseen tarvittaessa tomusokeria.
Viimeistele kakku mansikoilla ja tomusokerilla.
• Jos koristelet kakun nauhalla (voit käyttää liimana sinne tänne pursotettavaa sokerikuorrutusta) sekä pursottamalla pinnalle pisteitä pursotettavasta sokerikuorrutteesta. Voit säilyttää myös tämän seoksen ylijäämän jääkaapissa tiiviissä rasiassa tulevaa käyttöä varten. Vispaa seos aina ennen pursottamista kuohkeaksi.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä