Maku

Mansikkajuustokakku

2 h 25 min
3.54
5

Mansikkajuustokakku

Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos
Mansikkajuustokakku on kesäisen houkutteleva. Pehmeän mansikkainen ja täyteläinen maku korvaa kaiken vatkaamisen vaivan.

Ainekset (1 kpl)

Pohja

  • 180 gdigestivekeksejä
  • 80 gvoita

Täyte

  • 250 gmansikoita
  • 7 kplliivatelehteä
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 200 gmascarponejuustoa
  • 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 gmaitorahkaa
  • 3 rklmansikkamehua

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Mansikkajuustokakku valmistuu näin:

  1. Murustele keksit leivinpaperin välissä ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  3. Vatkaa kerma ja vaniljakastike erikseen vaahdoksi ja sekoita keskenään rahka sekä mascarpone, kaikki eri astioissa.
  4. Muussaa mansikat sauvasekoittimella ja lisää seos rahkan ja mascarponen joukkoon. Lisää joukkoon kermavaahto ja vaniljakastikevaahto.
  5. Sulata liivatteet mansikkamehutilkassa ja lisää hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  6. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä rauhassa jääkaapissa. Koristele mansikkajuustokakku kermavaahdolla ja mansikoilla.
MITÄ PIDIT?
3.54