Maku

Mansikkajuustokakku

2 h 25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen2 h
Mansikkajuustokakku on kesäisen houkutteleva. Pehmeän mansikkainen ja täyteläinen maku korvaa kaiken vatkaamisen vaivan.
3.48
13
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä


Ainekset (1 kpl)

Pohja

  • 180 gdigestivekeksejä
  • 80 gvoita

Täyte

  • 7liivatelehteä
  • 250 gmansikoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 gmaitorahkaa
  • 200 gmascarponejuustoa
  • 3 rklmansikkamehua
Tulosta

Mansikkajuustokakku valmistuu näin:

  1. Murustele keksit leivinpaperin välissä ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  3. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Mausta sokerilla.
  4. Vatkaa kerma ja vaniljakastike erikseen vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka ja mascarpone.
  5. Sekoita mansikkasose rahkaseoksen joukkoon. Lisää kerma- ja vaniljavaahdot.
  6. Sulata liivatteet mansikkamehutilkassa ja lisää hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  7. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele mansikkajuustokakku kermavaahdolla ja mansikoilla.
MITÄ PIDIT?
3.48