Maku

Mansikkajuustokakku

2 h 25 min
3.6
10

Mansikkajuustokakku

Kesäisen houkutteleva mansikkajuustokakku. Pehmeän mansikkainen ja täyteläinen maku korvaa kaiken vatkaamisen vaivan.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

Pohja

  • 180 gdigestivekeksejä
  • 80 gvoita

Täyte

  • 250 gmansikoita
  • 7 kplliivatelehteä
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 200 gmascarponejuustoa
  • 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 gmaitorahkaa
  • 3 rklmansikkamehua

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä ja sekoitetaan joukkoon sulatettu voi. Painellaan seos irtopohjavuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin. Laitetaan liivatelehdet kylmään veteen. Vatkataan kerma vaahdoksi, vatkataan vaniljakastike vaahdoksi ja sekoitetaan keskenään rahka sekä mascarpone, kaikki eri astioissa. Muussataan mansikat sauvasekoittimella ja lisätään seos rahkan ja mascarponen joukkoon. Lisätään joukkoon kermavaahto ja vaniljakastikevaahto. Sulatetaan liivatteet mansikkamehutilkassa ja lisätään hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Seos kaadetaan pohjan päälle ja annetaan hyytyä rauhassa jääkaapissa. Koristellaan kermavaahdolla ja mansikoilla.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä