


Mansikkajuustokakku
2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h 0 min
Mansikkajuustokakku on kesäisen houkutteleva. Pehmeän mansikkainen ja täyteläinen maku korvaa kaiken vatkaamisen vaivan.
Reseptin ainekset
1 kpl
Pohja
180 g
digestivekeksejä
80 g
voita
Täyte
7
liivatelehteä
250 g
mansikoita
1 dl
sokeria
2 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g
maitorahkaa
200 g
mascarponejuustoa
3 rkl
mansikkamehua
Mansikkajuustokakku – ohje:
- Murustele keksit leivinpaperin välissä ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Mausta sokerilla.
- Vatkaa kerma ja vaniljakastike erikseen vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka ja mascarpone.
- Sekoita mansikkasose rahkaseoksen joukkoon. Lisää kerma- ja vaniljavaahdot.
- Sulata liivatteet mansikkamehutilkassa ja lisää hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele mansikkajuustokakku kermavaahdolla ja mansikoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat