Maku

Mansikkajäätelökakku – mansikan ja suklaan yhdistelmä on varma kesähitti!

3 h 20 min
4.67
0

Mansikkajäätelökakku kootaan nopsasti kaupan mansikka- ja vaniljajäätelöistä sekä suklaakarkeista. Reunaan asetellut mansikkaviipaleet tekevät kakusta koristeellisen ja näyttävän. Mansikan ja suklaan yhdistelmä on varma kesäsuosikki!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 100 g ruskeita keksejä (esim. Bastogne)
  • 25 g voita

Täyte

  • 8 dlmansikoita
  • 7 dlmansikkajäätelöä
  • 7 dlvaniljajäätelöä
  • 50 gDaim-rakeita

Pinnalle

  • 60 g maitosuklaata
  • 2 dlmansikoita
  • 50 gDaim-rakeita

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h

Mansikkajäätelökakku kootaan näin:

  1. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja lisää se keksien joukkoon.
  2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Levitä keksiseos tasaisesti pohjalle.
  3. Puolita mansikoita niin paljon kuin irtopohjavuoan reunoille niitä tarvitset. Aseta mansikat leikkuupinta vuokaa vasten. Laita mansikat kahteen riviin niin, että ylärivin mansikka asettuvat alempien mansikoiden jättämään koloon. Näin saat reunasta tasaisemman.
  4. Leikkaa mansikkajäätelöstä ohuita viipaleita ja nosta ne keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle Daim-rakeita. Leikkaa vaniljajäätelöstä ohuita viipaleita ja levitä ne päällimmäiseksi.
  5. Nosta mansikkajäätelökakku pakastimeen vähintään 3 tunniksi.

Vinkki!

Jos sulatettua suklaata jää yli mansikoiden dippailusta, valuta se kakun päälle.

MITÄ PIDIT?
4.67