Mansikkajäätelökakku – mansikan ja suklaan yhdistelmä on varma kesähitti!
3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h
Mansikkajäätelökakku kootaan nopsasti kaupan mansikka- ja vaniljajäätelöistä sekä suklaakarkeista. Reunaan asetellut mansikkaviipaleet tekevät kakusta koristeellisen ja näyttävän. Mansikan ja suklaan yhdistelmä on varma kesäsuosikki!

Reseptin ainekset 10 annosta
Pohja
100 g ruskeita keksejä (esim. Bastogne)
25 g voita
Täyte
8 dlmansikoita
7 dlmansikkajäätelöä
7 dlvaniljajäätelöä
50 gDaim-rakeita
Pinnalle
60 g maitosuklaata
2 dlmansikoita
50 gDaim-rakeita
Mansikkajäätelökakku kootaan näin:
- Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja lisää se keksien joukkoon.
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Levitä keksiseos tasaisesti pohjalle.
- Puolita mansikoita niin paljon kuin irtopohjavuoan reunoille niitä tarvitset. Aseta mansikat leikkuupinta vuokaa vasten. Laita mansikat kahteen riviin niin, että ylärivin mansikka asettuvat alempien mansikoiden jättämään koloon. Näin saat reunasta tasaisemman.
- Leikkaa mansikkajäätelöstä ohuita viipaleita ja nosta ne keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle Daim-rakeita. Leikkaa vaniljajäätelöstä ohuita viipaleita ja levitä ne päällimmäiseksi.
- Nosta mansikkajäätelökakku pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
Vinkki!
Jos sulatettua suklaata jää yli mansikoiden dippailusta, valuta se kakun päälle.