Kotivinkki

Mansikkainen juustokakku

3.3
2

Mansikkainen juustokakku

Herkullinen mansikkainen juustokakku syntyy ilman uunia. Katso Annen helppo resepti ja leivo komea kakku kahvipöytään!
Teksti Kotivinkki
Kuvat Krista Keltanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8-12 palaa)

Pohja:

  • 150 gkeksejä muruina (Digestive)
  • 75 gvoita tai margariinia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Mansikkainen juustokakku

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai laita keksit muovipussiin ja murskaa hienoksi.

2. Sulata rasva ja yhdistä keksimuruihin.

3. Painele keksimurut tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle.

4. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

5. Soseuta mansikat haarukalla ja sekoita sokeri ja tuorejuusto niiden joukkoon.

6. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa ja yhdistä se mansikka-tuorejuustoseokseen.

7. Kuumenna mehu.

8. Nosta liivatelehdet vedestä ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Laita ne kuumaan mehuun ja sekoita hetki, kunnes ne liukenevat. Kaada liivateseos ohuena norona koko ajan sekoittaen täytteeseen. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa.

9. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Laita juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään 3-4 tunniksi.

Vinkki!

Anne Mättölän kodin keittiö on kovassa käytössä. Anne leipoo viikoittain lastensa kanssa. Hänen bravuurinsa on mansikkajuustokakku. Lue juttu Annen pastellivärein ja runsain tekstiilein sisustetusta kodista Kotivinkin numerosta 14/2013.

Katso myös muut Kotivinkin herkulliset juustokakkureseptit:

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä