Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mansikkahyytelökakku

30 min

Raikas mansikkahyytelökakku on kesäkauden hitti. Hyydytettävä kakku sopii myös mökkitarjottavaksi, sillä se valmistuu helposti liivatteen avulla ilman uunia.

2.5.2018
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
175 g
täytekeksejä (Minttu-domino)
50 g
voita
Täyte
500 g
maitorahkaa
2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2
limettiä
5
liivatelehteä
2 rkl
vettä
2 dl
kuohukermaa
Pinnalle
7 dl
mansikoita
1/2 dl
hyytelösokeria
2 dl
marjatäysmehua

Mansikkahyytelökakku valmistuu näin:

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää keksejä koneen kulhon vähitellen, tällöin ne murskaantuvat helpommin. Sekoita voisula murskan joukkoon.
  2. Pohjusta (Ø 24 cm) irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kiristä reuna pohjan ympärille. Revi ylimääräinen paperi reunojen ulkopuolelta pois.
  3. Levitä keksimurska pohjalle ja tiivistä se vaikka lusikalla.
  4. Sekoita rahka ja sokerit. Pese limetit hyvin ja raasta kuorten vihreä osa sekä purista mehu. Lisää ne sekoittaen rahkan joukkoon.
  5. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumaan vesitilkkaan.
  6. Lisää liivateseos ohuena nauhana rahkan joukkoon samalla vatkaten. Vaahdota kerma ja lisää se 3 erässä rahkaseokseen. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Peitä vuoka tuorekelmulla tai lautasella. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  7. Irrota juustokakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan.
  8. Viipaloi puhtaat mansikat ja asettele keskeltä aloittaen kukkamaiseen muotoon kakun päälle.
  9. Valmista hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele mansikat kiilteellä.
  10. 10
    Koristele mansikkahyytelökakku sitruunamelissan- tai mintunlehdillä.

Kuumenna liivatteiden liuotusneste kiehuvaksi kattilassa tai mikrossa. Lisää puristetut liivatelehdet nesteeseen. Lehdet liukenevat välittömästi. Jos neste ei ole riittävän kuumaa, liivate jää kokkareiksi ja jos liivatteet kiehuvat, hyytymisprosessi voi epäonnistua kokonaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana rahkaseokseen ja vatkaa samalla voimakkaasti. Kun lisäät kermavaahdon rahkaseokseen kolmessa erässä, välillä sekoittaen, täytteestä tulee kuohkea.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt