Mansikkainen hyytelökakku

30 min
4.2
1

Mansikkainen hyytelökakku

Raikas mansikkakakku on kesäkauden hitti. Hyydytettävä kakku sopii myös mökkikäyttöön, sillä se valmistuu helposti liivatteen avulla ilman uunia.
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 175 gtäytekeksejä (Minttu-domino)
  • 50 gvoita

Täyte

  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 kpllimettiä
  • 5 kplliivatelehteä
  • 2 rklvettä
  • 2 dlkuohukermaa

Pinnalle

  • 7 dlmansikoita
  • 1/2 dlhyytelösokeria
  • 2 dlmarjatäysmehua

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää keksejä koneen kulhon vähitellen, tällöin ne murskaantuvat helpommin. Sekoita voisula murskan joukkoon.

Pohjusta (Ø 24 cm) irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kiristä reuna pohjan ympärille. Revi ylimääräinen paperi reunojen ulkopuolelta pois.

Levitä keksimurska pohjalle ja tiivistä se vaikka lusikalla.

Sekoita rahka ja sokerit. Pese limetit hyvin ja raasta kuorten vihreä osa sekä purista mehu. Lisää ne sekoittaen rahkan joukkoon.

Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumaan vesitilkkaan.

Lisää liivateseos ohuena nauhana rahkan joukkoon samalla vatkaten. Vaahdota kerma ja lisää se 3 erässä rahkaseokseen. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Peitä vuoka tuorekelmulla tai lautasella. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota juustokakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan.

Viipaloi puhtaat mansikat ja asettele keskeltä aloittaen kukkamaiseen muotoon kakun päälle.

Valmista hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele mansikat kiilteellä.

Koristele mansikkainen hyytelökakku sitruunamelissan- tai mintunlehdillä.

•Kuumenna liivatteiden liuotusneste kiehuvaksi kattilassa tai mikrossa. Lisää puristetut liivatelehdet nesteeseen. Lehdet liukenevat välittömästi. Jos neste ei ole riittävän kuumaa, liivate jää kokkareiksi ja jos liivatteet kiehuvat, hyytymisprosessi voi epäonnistua kokonaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana rahkaseokseen ja vatkaa samalla voimakkaasti. Kun lisäät kermavaahdon rahkaseokseen kolmessa erässä, välillä sekoittaen, täytteestä tulee kuohkea.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä