Mansikkadonitsit
40 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
10 minUnohda karkkikorut, sillä kesän veikein kaulanauha pujotellaan donitseista. Voihin dippaaminen ja valkosuklaakuorrutus takaavat mehevät ja makeat uunissa paistetut mansikkadonitsit.
KA
4.8
Kuvat
Julkaistu 6.7.2017

Mansikkadonitsit
Reseptin ainekset (12 kpl)
Donitsitaikina
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 dlsokeria
- 1 1/2 tlleivinjauhetta
- 1 tlkardemummaa
- 1/2 tlsuolaa
- 1 kplmuna
- 1 1/2 dlmansikkasosetta (tai mansikkamehua)
- 1/2 dlrypsiöljyä
- 3/4 dlmansikoita (pieneksi silputtuna)
Vuoan voitelu
- 1 rklrypsiöljyä
Donitsien voitelu
- 50 gvoita
Kuorrutus
- 200 gvalkosuklaata
- 1 dlpakastekuivattuja mansikoita
Voitele 12 donitsin donitsipelti öljyllä.
Sekoita keskenään taikinan kuivat aineet.
Sekoita toisessa kulhossa muna, sose tai mehu ja öljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele joukkoon mansikkapalat.
Pursota taikina suuripäisellä tyllalla tai lusikoi pellille. Täytä donitsipellin kolot puoleen väliin.
Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa 8–10 minuuttia. Varmista kypsyys testitikulla.
Sulata voi mikrossa ja voitele lämpimät donitsit molemmin puolin. Anna donitsien jäähtyä.
Sulata suklaa vesihauteessa. Murenna hieman pakastekuivattuja mansikoita.
Kasta jäähtyneet donitsit sulaan valkosuklaaseen ja koristele mansikkamurulla.