Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mansikkadonitsit

40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min

Unohda karkkikorut, sillä kesän veikein kaulanauha pujotellaan donitseista. Voihin dippaaminen ja valkosuklaakuorrutus takaavat mehevät ja makeat uunissa paistetut mansikkadonitsit.

6.7.2017
Reseptin ainekset
12 kpl
Donitsitaikina
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
1 kpl
muna
1 1/2 dl
mansikkasosetta (tai mansikkamehua)
1/2 dl
rypsiöljyä
3/4 dl
mansikoita (pieneksi silputtuna)
Vuoan voitelu
1 rkl
rypsiöljyä
Donitsien voitelu
50 g
voita
Kuorrutus
200 g
valkosuklaata
1 dl
pakastekuivattuja mansikoita

Mansikkadonitsit – ohje:

  1. Voitele 12 donitsin donitsipelti öljyllä.
  2. Sekoita keskenään taikinan kuivat aineet.
  3. Sekoita toisessa kulhossa muna, sose tai mehu ja öljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele joukkoon mansikkapalat.
  4. Pursota taikina suuripäisellä tyllalla tai lusikoi pellille. Täytä donitsipellin kolot puoleen väliin.
  5. Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa 8–10 minuuttia. Varmista kypsyys testitikulla.
  6. Sulata voi mikrossa ja voitele lämpimät donitsit molemmin puolin. Anna donitsien jäähtyä.
  7. Sulata suklaa vesihauteessa. Murenna hieman pakastekuivattuja mansikoita.
  8. Kasta jäähtyneet donitsit sulaan valkosuklaaseen ja koristele mansikkamurulla.

Vinkki!

Katso myös herkullisten kinuskikuorrutteisten donitsien ohje. Näihin tulee himo!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt