Mansikkadonitsit

40 min
5
0

Mansikkadonitsit

Unohda karkkikorut, sillä kesän veikein kaulanauha pujotellaan donitseista. Voihin dippaaminen ja valkosuklaakuorrutus takaavat mehevät ja makeat uunissa paistetut mansikkadonitsit.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Donitsitaikina

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplmuna
  • 1 1/2 dlmansikkasosetta (tai mansikkamehua)
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 3/4 dlmansikoita (pieneksi silputtuna)

Vuoan voitelu

  • 1 rklrypsiöljyä

Donitsien voitelu

  • 50 gvoita

Kuorrutus

  • 200 gvalkosuklaata
  • 1 dlpakastekuivattuja mansikoita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Voitele 12 donitsin donitsipelti öljyllä.

Sekoita keskenään taikinan kuivat aineet.

Sekoita toisessa kulhossa muna, sose tai mehu ja öljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele joukkoon mansikkapalat.

Pursota taikina suuripäisellä tyllalla tai lusikoi pellille. Täytä donitsipellin kolot puoleen väliin.

Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa 8–10 minuuttia. Varmista kypsyys testitikulla.

Sulata voi mikrossa ja voitele lämpimät donitsit molemmin puolin. Anna donitsien jäähtyä.

Sulata suklaa vesihauteessa. Murenna hieman pakastekuivattuja mansikoita.

Kasta jäähtyneet donitsit sulaan valkosuklaaseen ja koristele mansikkamurulla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä