


Mansikkadonitsit
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Unohda karkkikorut, sillä kesän veikein kaulanauha pujotellaan donitseista. Voihin dippaaminen ja valkosuklaakuorrutus takaavat mehevät ja makeat uunissa paistetut mansikkadonitsit.
Reseptin ainekset
12 kpl
Donitsitaikina
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
1 kpl
muna
1 1/2 dl
mansikkasosetta (tai mansikkamehua)
1/2 dl
rypsiöljyä
3/4 dl
mansikoita (pieneksi silputtuna)
Vuoan voitelu
1 rkl
rypsiöljyä
Donitsien voitelu
50 g
voita
Kuorrutus
200 g
valkosuklaata
1 dl
pakastekuivattuja mansikoita
Mansikkadonitsit – ohje:
- Voitele 12 donitsin donitsipelti öljyllä.
- Sekoita keskenään taikinan kuivat aineet.
- Sekoita toisessa kulhossa muna, sose tai mehu ja öljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele joukkoon mansikkapalat.
- Pursota taikina suuripäisellä tyllalla tai lusikoi pellille. Täytä donitsipellin kolot puoleen väliin.
- Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa 8–10 minuuttia. Varmista kypsyys testitikulla.
- Sulata voi mikrossa ja voitele lämpimät donitsit molemmin puolin. Anna donitsien jäähtyä.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Murenna hieman pakastekuivattuja mansikoita.
- Kasta jäähtyneet donitsit sulaan valkosuklaaseen ja koristele mansikkamurulla.
Vinkki!
Katso myös herkullisten kinuskikuorrutteisten donitsien ohje. Näihin tulee himo!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat