


Mansikka-toscakakku
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Tuunaa ikinuori toscakakku kesäiseksi mansikanpaloilla. Parasta on tietysti mantelin ja nekun makuinen rapea kuori.
Reseptin ainekset
14 palaa
Taikina
200 g
voita (pehmeää)
2 1/2 dl
sokeria
4 kpl
munaa
6 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
jauhettua kardemummaa
200 g
kermaviiliä
4 dl
mansikoita (tuoreita, pieninä paloina)
Toscakuorrutus
100 g
voita
1 dl
ruokosokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
kuohukermaa
100 g
mantelilastuja
Mansikka-toscakakku – ohje:
- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.
- Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
- Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
- Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa.
- Levitä puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan (20 x 30 cm). Ripottele päälle mansikanpalat.
- Levitä loppu taikina mansikoiden päälle. Tasoita pinta.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista ja tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.
- Mittaa kuorrutuksen ainekset pinnoitettuun kattilaan.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen 5–10 minuuttia, kunnes kuorrutus sakenee. Varo polttamasta kuorrutusta pohjaan.
- 10Levitä kuorrutus kakun päälle.
- 11Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin värin.
- 12Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoamista, mieluiten peitettynä seuraavaan päivään.
- 13Leikkaa mansikka-toscakakku terävällä veitsellä sopiviksi paloiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat