Maku

Mansikka-toscakakku

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Tuunaa ikinuori toscakakku kesäiseksi mansikanpaloilla. Parasta on tietysti mantelin ja nekun makuinen rapea kuori.
KA
4.5
0
Julkaistu 19.9.2016


Reseptin ainekset (14 palaa)

Taikina

  • 200 gvoita (pehmeää)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 4 kplmunaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • 200 gkermaviiliä
  • 4 dlmansikoita (tuoreita, pieninä paloina)

Toscakuorrutus

  • 100 gvoita
  • 1 dlruokosokeria
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 rklkuohukermaa
  • 100 gmantelilastuja
Tulosta

Mansikka-toscakakku – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.
  2. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
  3. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
  4. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa.
  5. Levitä puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan (20 x 30 cm). Ripottele päälle mansikanpalat.
  6. Levitä loppu taikina mansikoiden päälle. Tasoita pinta.
  7. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista ja tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.
  8. Mittaa kuorrutuksen ainekset pinnoitettuun kattilaan.
  9. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen 5–10 minuuttia, kunnes kuorrutus sakenee. Varo polttamasta kuorrutusta pohjaan.
  10. Levitä kuorrutus kakun päälle.
  11. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin värin.
  12. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoamista, mieluiten peitettynä seuraavaan päivään.
  13. Leikkaa mansikka-toscakakku terävällä veitsellä sopiviksi paloiksi.
Kommentoi »