Mansikka-toscakakku
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minTuunaa ikinuori toscakakku kesäiseksi mansikanpaloilla. Parasta on tietysti mantelin ja nekun makuinen rapea kuori.
KA
4.5
Kuvat
Julkaistu 19.9.2016

Mansikka-toscakakku
Reseptin ainekset (14 palaa)
Taikina
- 200 gvoita (pehmeää)
- 2 1/2 dlsokeria
- 4 kplmunaa
- 6 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tljauhettua kardemummaa
- 200 gkermaviiliä
- 4 dlmansikoita (tuoreita, pieninä paloina)
Toscakuorrutus
- 100 gvoita
- 1 dlruokosokeria
- 2 rklvehnäjauhoja
- 2 rklkuohukermaa
- 100 gmantelilastuja
Mansikka-toscakakku – ohje:
- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.
- Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
- Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
- Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa.
- Levitä puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan (20 x 30 cm). Ripottele päälle mansikanpalat.
- Levitä loppu taikina mansikoiden päälle. Tasoita pinta.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista ja tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.
- Mittaa kuorrutuksen ainekset pinnoitettuun kattilaan.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen 5–10 minuuttia, kunnes kuorrutus sakenee. Varo polttamasta kuorrutusta pohjaan.
- Levitä kuorrutus kakun päälle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin värin.
- Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoamista, mieluiten peitettynä seuraavaan päivään.
- Leikkaa mansikka-toscakakku terävällä veitsellä sopiviksi paloiksi.