Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mansikka-toscakakku

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Tuunaa ikinuori toscakakku kesäiseksi mansikanpaloilla. Parasta on tietysti mantelin ja nekun makuinen rapea kuori.

20.9.2016
Reseptin ainekset
14 palaa
Taikina
200 g
voita (pehmeää)
2 1/2 dl
sokeria
4 kpl
munaa
6 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
jauhettua kardemummaa
200 g
kermaviiliä
4 dl
mansikoita (tuoreita, pieninä paloina)
Toscakuorrutus
100 g
voita
1 dl
ruokosokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
kuohukermaa
100 g
mantelilastuja

Mansikka-toscakakku – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.
  2. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
  3. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
  4. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa.
  5. Levitä puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan (20 x 30 cm). Ripottele päälle mansikanpalat.
  6. Levitä loppu taikina mansikoiden päälle. Tasoita pinta.
  7. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista ja tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.
  8. Mittaa kuorrutuksen ainekset pinnoitettuun kattilaan.
  9. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen 5–10 minuuttia, kunnes kuorrutus sakenee. Varo polttamasta kuorrutusta pohjaan.
  10. 10
    Levitä kuorrutus kakun päälle.
  11. 11
    Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin värin.
  12. 12
    Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoamista, mieluiten peitettynä seuraavaan päivään.
  13. 13
    Leikkaa mansikka-toscakakku terävällä veitsellä sopiviksi paloiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt