


Yllättävä makuyhdistelmä
Mansikka-tahinikakku yhdistää marjat, ihanasti tuhdin pohjan ja raikkaan jogurttikuorrutteen
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Seesamitahnalla eli tahinilla ryyditetty kakku on kahvikakun oloinen, tuhti ja jämäkkä herkku. Se saa raikkautta mansikka-jogurttikuorrutuksesta.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
2
munaa
1½ dl
fariinisokeria
2½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
75 g
voita
1½ dl
tahinia eli seesamitahnaa
Kuorrutus
1 l + 3 dl
mansikoita pieninä kuutioina
2 dl
vispikermaa
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
sokeria
Lisäksi
voita vuoan voiteluun
2 rkl
seesaminsiemeniä
2 rkl
tahinia
Mansikka-tahinikakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja voitele vuoan reunat voilla.
- Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sulata voi. Sekoita pohjan aineet nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta veitsellä. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista.
- Perkaa mansikat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita litraan mansikkakuutioita jogurtti, sokeri ja kermavaahto. Levitä kakun päälle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi.
- Paahda seesaminsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla pari minuuttia. Lusikoi kakun päälle tahinia rennosti raidoiksi. Ripottele loput mansikkakuutiot ja seesaminsiemenet pinnalle.
Vinkki!
Tahinin kanssa sopii parhaiten voimakkaan makuinen, aromikas mansikka, kuten Senga Sengana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat