Mansikka-suklaasynttärikakku

3 h
5
0

Mansikka-suklaasynttärikakku

Kolmikerroksinen mansikka-suklaakakku sopii vaikka näyttäväksi lapsen synttärikakuksi. Kokeile perinteisen kakkupohjan sijasta helppoa suklaakakkupohjaa ja täytteenä helppoa mansikkakreemiä.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Kakkupohja

  • 335 gvoita
  • 3 3/4 dlsokeria
  • 6 kplmunaa
  • 3 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dlkaakaojauhetta

Täyte

  • 3,3 dlkuohukermaa
  • 400 gmansikkarahkaa (2 prk)
  • 10 gpakkaskuivattua mansikkaa
  • 2 kplliivatelehteä
  • 2 rklmaitoa

Voikreemi

  • 150 gvoita
  • 2 1/2 dltomusokeria

Lisäksi

  • 250 gvalkoista sokerimassaa
  • 100 gvaaleanpunaista sokerimassaa
  • koristelugeeliä (koristeiden kirjaimiin)

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h

Vuoraa n. 26-senttisen kakun pohja leivinpaperilla. Voitele pohjat ja reuna voilla, jauhota. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sulata voi, anna hieman jäähtyä.

Sekoita sokeri ja huoneenlämpöiset kananmunat keskenään puuhaarukalla. Lisää joukkoon voi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Skoittele varovaisesti lastalla, varo vatkaamasta liikaa. Kääntele pohjia myöten!

Kaada vuokaan, paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

Anna jäähtyä hetken aikaa vuoassa, poista sitten toisin päin ritilälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan sahalaitaisella veitsellä. Jos et täytä kakkua samana päivänä, kääri tuorekelmuun ja säilytä huoneenlämmössä.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahtoon rahka ja pakastekuivattu mansikka.

Lämmitä maito kuumaksi mikrossa, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita joukkoon. Kaada liivateseos täytteeseen ja kääntele tasaiseksi.

Kokoa kakku irtopohjavuokaan, jossa on pohjalla leivinpaperia ja reunoilla reunakalvoa. Jos kakkupohja tuntuu kuivalta, kostuta se maidolla (1/2 dl – 1 dl) ennen täyttämistä. Tuputtele pullasudilla kolmasosa kostukkeesta alimman pohjan päälle. Levitä päälle puolet täytteestä, nosta päälle keskimmäinen pohja, kostuta. Levitä päälle loput täytteestä ja, laita päällimmäinen pohja päälle. Kostuta sekin kevyesti. Anna kakun levähtää hetki kylmässä.

Valmista voikreemi sokerimassan alle. Vatkaa voi pehmeäksi, lisää tomusokeri vähän kerrallaan.

Levitä voikreemiä kakun päälle ja reunoille, sivele tasaiseksi.

Kauli haluamasi värinen sokerimassa tomusokeroidun leivinpaperin päällä parin millin paksuiseksi, nosta varovaisesti leivinpaperin avulla kakun päälle. Sivele käsin tasaisesti voikreemin päälle ja leikkaa yli jäävä sokerimassa terävällä veitsellä pois. Kiinnitä koristeet kakkuun voikreemillä.

Koristeiden tekeminen: Kuutiot kannattaa tehdä paria päivää aikaisemmin ja jättää huoneenlämpöön kuivahtamaan. Kirjaimet voi kirjoittaa kuutioihin geelivärillä tai sokerikuorrutteella. Sekoita kolmea eri väriä: kaikkiin tulee valkoista ja sinistä, viiriä varten sekoita myös pieneen osaan hieman mustaa sokerimassaa. Valkoista sokerimassaa tarvitsee kenties enemmän päällystettä varten – riippuu miten vaalean värin haluat.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä