Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mansikka-minttusuklaakakku

45 min
31.5.2009
Reseptin ainekset
12 annosta
5 kpl
munaa
1 1/2 dl
sokeria
3/4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Kostutus
2 dl
kahvijuomaa
2 tl
mantelilikööriä
Täyte 1
4 dl
kuohukermaa
250 g
mascarponejuustoa
2 dl
tomusokeria
Täyte 2
100 g
suklaamakeisia (minttukrokantti)
Täyte 3
10 dl
mansikoita
1/2 dl
sokeria
Pinnalle
1/2 dl
kaakaojauhetta
1 dl
mansikoita

Tarvitset reunallisen lasivuoan (noin 20 × 30 cm), johon voit koota kakun.

Valmista ensin sokerikakkulevy. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.

Leikkaa kakkulevystä kaksi vuoan pohjan kokoista levyä. Nosta vuokaan yksi kakkulevy ja kostuta se desilitralla kahvi-mantelilikööriseosta.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta mascarpone tomusokerilla ja lisää seos kevyesti nostellen kermavaahdon joukkoon. Rouhi suklaat karkeaksi rouheeksi. Perkaa ja lohko mansikat. Ripottele kakkulevyn päälle puolet suklaarouheesta, sitten puolet mansikoista ja levitä päälle puolet kermaseoksesta.

Nosta toinen kakkulevy päälle ja kostuta levy. Rakenna toinen samanlainen täytekerros. Nosta kakku peitettynä viileään vetäytymään seuraavaan päivään.

Siivilöi mansikka-minttusuklaakakun pintaan runsas kerros kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua ja koristele vielä tuoreilla mansikoilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt