Maku

Mansikka-minttusuklaakakku

45 min
4
1

Mansikka-minttusuklaakakku

Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 5 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Kostutus

  • 2 dlkahvijuomaa
  • 2 tlmantelilikööriä

Täyte 1

  • 4 dlkuohukermaa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 2 dltomusokeria

Täyte 2

  • 100 gsuklaamakeisia (minttukrokantti)

Täyte 3

  • 10 dlmansikoita
  • 1/2 dlsokeria

Pinnalle

  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1 dlmansikoita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Tarvitset reunallisen lasivuoan (noin 20 × 30 cm), johon voit koota kakun.

Valmista ensin sokerikakkulevy. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.

Leikkaa kakkulevystä kaksi vuoan pohjan kokoista levyä. Nosta vuokaan yksi kakkulevy ja kostuta se desilitralla kahvi-mantelilikööriseosta.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta mascarpone tomusokerilla ja lisää seos kevyesti nostellen kermavaahdon
joukkoon. Rouhi suklaat karkeaksi rouheeksi. Perkaa ja lohko mansikat. Ripottele kakkulevyn päälle puolet suklaarouheesta, sitten puolet mansikoista ja levitä päälle puolet kermaseoksesta.

Nosta toinen kakkulevy päälle ja kostuta levy. Rakenna toinen samanlainen täytekerros. Nosta kakku peitettynä viileään vetäytymään seuraavaan päivään.

Siivilöi mansikka-minttusuklaakakun pintaan runsas kerros kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua ja koristele vielä tuoreilla mansikoilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä