Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kakku kuin kesä

Mansikka-marenkikakku − kolmen kerroksen ihanuus hurmaa kesävieraat

8 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 8 h 0 min

Pinkki pohja, raikas mansikka-rahkatäyte ja silkinpehmeä marenkipinta. Kesän ihanin mansikka-marenkikakku on tässä!

28.5.2025
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
175 g
vaaleita keksejä (vaniljakehrä)
20 g
pakastekuivattuja mansikoita
50 g
voita
Täyte
250 g
mansikoita (tuore tai pakaste)
2 dl
vispikermaa
400 g
paksua (leivonta)rahkaa
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
sokeria
6
liivatelehteä
2 rkl
vettä
Sveitsiläinen marenki
3
valkuaista
2 dl
erikoishienoa sokeria
Viimeistely
tuoreita ja kuivattuja mansikoita

Mansikka-rahkakakku − ohje:

  1. Hienonna keksit muruksi monitoimikoneessa. Lisää pakastekuivattu mansikka ja surauta vielä kerran tasaiseksi pinkiksi massaksi. Sulata voi ja lisää keksimurun sekaan, sekoita.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) reunojen ja pohjan väliin. Asettele reunakalvo reunoille. Painele keksimurut vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
  3. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen.
  4. Sekoita rahka, sokerit ja mansikkasose. Purista liivatteista vesi ja liota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä hetken.
  5. Kaada liivatteet ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Kääntele kermavaahto lopuksi sekaan.
  6. Kaada täyte vuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin mielellään yön yli.
  7. Valmista marenki erottelemalla valkuaiset isoon metallikulhoon. Nosta kulho kattilan päälle, jonka pohjalla on vettä, niin ettei pohja kuitenkaan osu veteen. Kuumenna vettä kattilassa samalla kun vatkaat valkuaisia vaahdoksi.
  8. Lisää sokeri pienissä erissä marenkivaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa marenkia niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet. Nosta kulho pois kattilan päältä ja vatkaa marenkia vielä hetki, jotta se jäähtyy hiukan.
  9. Ota kakku vuoasta ja laita tarjoiluastialle. Levitä marenki kakun päälle. Polta pinta halutessasi kaasupolttimella kauniin ruskeaksi. Viimeistele mansikoilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt