Mansikka-kuohuviinikakku

Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 260 gkanelikeksejä (LU Bastogne)
- 110 gvoita
Täyte
- 2 dlmansikkasosetta
- 1 dlmakeaa kuohuviiniä
- 2 dlkuohukermaa
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
- 1 1/2 dltomusokeria
- 2 tlsitruunan kuorta hienoksi raastettuna
- 2 rklsitruunamehua
- 6 kplliivatelehteä
- 1/2 dlmakeaa kuohuviiniä
Kiille
- 3 kplliivatelehteä
- 1/2 dlvahvaa mansikka- tai vadelmamehua
- 1 1/2 dlmakeaa kuohuviiniä
Koristelu
- tuoreita mansikoita
- rouhittuja pistaaseja
Pohja
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 20–22 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata voi kattilassa. Yhdistä keksimurska ja voisula. Painele keksiseos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.
Täyte
Yhdistä kulhossa mansikkasose ja kuohuviini. Vatkaa sähkövatkaimella toisessa kulhossa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja tomusokeri.
Lisää mansikka-kuohuviiniseos. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kuohuviini kattilassa. Liuota kuohuviiniin kuivaksi puristellut liivatelehdet. Nosta kattila pois levyltä ja anna liivateseoksen jäähtyä.
Sekoita haalea liivateseos muuhun täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle. Peitä kakku ja siirrä jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.
Kiille
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna mehu kattilassa. Liuota mehuun kuivaksi puristellut liivatteet. Nosta kattila pois levyltä. Lisää liivateliemeen kuohuviini.
Anna liivateseoksen jäähtyä. Kaada se varovasti hyytyneen täytteen päälle.
Siirrä kakku peitettynä jääkaappiin vielä 1–2 tunniksi, jotta kiille asettuu.
Koristele kakku ennen tarjoilua mansikoilla ja rouhituilla pistaaseilla.