Maku

Mansikka-kuohuviinikakku

5 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
5 h
Tässä on juhlakauden ylellisin mansikkakakku! Rapean kanelikeksipohjan päällä lepää kuohuviinillä maustettu mansikkahyytelö. Makean ihanuuden viimeistelee kuohuviinikiille, tuoreet mansikat ja pistaasirouhe. Kakkuun sopii hedelmäinen, makea tai puolikuiva kuohuviini.
KA
4.1
1
Julkaistu 13.4.2015


Reseptin ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 260 gkanelikeksejä (LU Bastogne)
  • 110 gvoita

Täyte

  • 2 dlmansikkasosetta
  • 1 dlmakeaa kuohuviiniä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 2 tlsitruunan kuorta hienoksi raastettuna
  • 2 rklsitruunamehua
  • 6 kplliivatelehteä
  • 1/2 dlmakeaa kuohuviiniä

Kiille

  • 3 kplliivatelehteä
  • 1/2 dlvahvaa mansikka- tai vadelmamehua
  • 1 1/2 dlmakeaa kuohuviiniä

Koristelu

  • tuoreita mansikoita
  • rouhittuja pistaaseja
Tulosta

Pohja

Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 20–22 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata voi kattilassa. Yhdistä keksimurska ja voisula. Painele keksiseos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.

Täyte

Yhdistä kulhossa mansikkasose ja kuohuviini. Vatkaa sähkövatkaimella toisessa kulhossa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja tomusokeri. 

Lisää mansikka-kuohuviiniseos. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria.

Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kuohuviini kattilassa. Liuota kuohuviiniin kuivaksi puristellut liivatelehdet. Nosta kattila pois levyltä ja anna liivateseoksen jäähtyä. 

Sekoita haalea liivateseos muuhun täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle. Peitä kakku ja siirrä jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.

Kiille 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna mehu kattilassa. Liuota mehuun kuivaksi puristellut liivatteet. Nosta kattila pois levyltä. Lisää liivateliemeen kuohuviini. 

Anna liivateseoksen jäähtyä. Kaada se varovasti hyytyneen täytteen päälle. 

Siirrä kakku peitettynä jääkaappiin vielä 1–2 tunniksi, jotta kiille asettuu. 

Koristele kakku ennen tarjoilua mansikoilla ja rouhituilla pistaaseilla.

Jos valmistat kakun pakastemansikoista, käytä siinä tapauksessa suomalaisia marjoja. Ulkomaiset pakastemarjat on kuumennettava ennen käyttöä. Voit valmistaa kakun valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Koristele se tuoreilla mansikoilla ja pistaaseilla vasta hieman ennen tarjoilua.
1 kommentti