


Tuplasti sitrusta
Mandariinimuffinit – ripaus piparkakkumaustetta saa muffinit maistumaan joululta
1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min
Mandariinimuffineissa maistuu sitrus sekä taikinassa että kuorrutteessa. Varioi makuja vaihtamalla mandariinit klementiineihin tai käytä molempia.
Reseptin ainekset
6 isoa tai 12 pientä
3
mandariinia (luomu)
2
munaa
2 dl
sokeria
½ dl
oliiviöljyä
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
piparkakkumaustetta
Kuorrute
2
mandariinin kuori raastettuna
1 dl
kuohukermaa
100 g
valkosuklaata
½ dl
kakkumoussejauhetta (esim. Dr. Oetker)
Mandariinimuffinit – ohje:
- Pese ja kuivaa mandariinit. Raasta kahden hedelmän kuori raastimen pienellä terällä, ota raaste sivuun kuorrutusta varten. Kuori ja pilko molemmat hedelmät. Leikkaa kolmas mandariini kuorineen lohkoiksi. Poista hedelmäpaloista siemenet. Laita hedelmät sauva- tai tehosekoittimen kulhoon ja soseuta.
- Lisää munat, sokeri ja öljy hedelmäsoseeseen. Soseuta tasaiseksi seokseksi.
- Yhdistä jauhot ja mausteet. Siivilöi ne taikinaan, sekoita hyvin.
- Jaa taikina 6 isoon tai 12 pieneen muffinivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia, muffinien koosta riippuen.
- Yhdistä kattilassa kuoriraaste, kerma ja suklaa. Kuumenna, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä ja viilennä jääkaappikylmäksi. Sekoita joukkoon kakkumousse ja vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia. Dippaa jäähtyneet muffinit kuorrutuksessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat