Maku

Mämmimaljat

45 min
3.5
0

Mämmimaljat

MU
0
3.5
Mämmimalja on pääsiäisen herkkujälkiruoka! Kirpeät puolukat piristävät perinteisen mämmin ja kerman pehmeän yhdistelmän.
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 200 gpuolukoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/4 dlsokeria
  • 600 gmämmiä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita jäiset puolukat ja sokeri ja anna puolukoiden sulaa kohmeisiksi joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Vatkaa kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.

Jaa mämmi jälkiruokamaljojen tai lasien pohjalle ja annostele puolukat ja kermavaahto päälle. Tarjoa mämmimaljat heti.

•Voit vaihtaa kermavaahdon vaniljakastikevaahtoon tai pehmeään vaniljajäätelöön.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä