Maku

Mämmi-suklaakakkuset

1 h
4.1
2

Mämmi-suklaakakkuset

KA
LA
MA
2
4.1
Kokeile mämmiä uudessa muodossa: nämä mämmi-suklaakakkuset ovat pääsiäisen hurmaavin jälkiruoka! Mämmi ja suklaa muodostavat taivaallisen yhdistelmän ja mehevät kakkuset kruunataan raikkailla vadelmilla.
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 100 gtummaa suklaata
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlsokeria
  • 250 gmämmiä
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 3 rklpunssia

Lisäksi

  • 4 dlvadelmia
  • 2 rklsokeria
  • 2 rkltomusokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN35 min

Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tai alhaisella teholla mikrossa.

Erota munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja leivinjauhe kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, lisää mämmi ja vehnäjauhot ja mausta seos punssilla.

Sekoita haalea suklaasula mämmiseoksen joukkoon. Lisää valkuaisvaahto kevyesti nostellen.

Jaa seos voideltuihin vanukasvuokiin. Nosta vuoat uuninkestävään vuokaan. Kaada vuoan pohjalle kiehuvan kuumaa vettä noin 2 cm:n kerros. Kypsennä mämmi-suklaakakkusia 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Mausta puolisulaneet vadelmat sokerilla.

Jäähdytä mämmi-suklaakakkusia uunista ottamisen jälkeen noin 10 minuuttia.

Kumoa mämmi-suklaakakkuset tarjoilulautasille ja siivilöi ohut kerros tomusokeria pinnalle. Tarjoa vadelmien kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä