Maku

Makkaracarbonara – raakamakkarapallerot ihastuttavat arkipastassa

15 min
5
0

Makkaracarbonara pyöräytetään pikapikaa raakamakkarapalleroista. Klassikkopastan muunnelmassa on vain kuusi ainesta, ja mikä parasta se valmistuu vartissa ruokapöytään.
Tulosta
Teksti Petra Tuominen
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

Makkaracarbonara

  • 300 gtagliatelle-pastaa
  • 4raakamakkaraa (esim. italialainen salsiccia)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rkusalviaa
  • 70 gparmesaanijuustoa
  • 2munaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Makkaracarbonara valmistuu helposti näin

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Purista massa raakamakkaroiden kuorista ja muotoile siitä pieniä pyöryköitä.
  3. Kuumenna paksupohjaisella paistinpannulla öljyä ja paista pyöryköitä keskilämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä ja niiden pinta on kauniin kullanruskea. Lisää paiston loppuvaiheessa salvianlehdet.
  4. Valuta pasta ja ota 1 dl keitinvettä talteen.
  5. Raasta suurin osa parmesaanista ja vatkaa raaste ja munat tilkkaan pastan keitinvettä. Kaada pasta pannulle ja sekoita pyöryköiden ja salvian joukkoon. Sekoita joukkoon myös munaseos. Ohenna halutessasi keitinvedellä ja raasta päälle loput parmesaanijuustosta.

Vinkki!

Testaa carbonaraan salvian sijaan myös muita tuoreyrttejä, kuten timjamia tai rosmariinia.

MITÄ PIDIT?
5