


Joulun hauskimmat hittitortut? Makeat tortturaviolit valmistuvat suosittujen pastanyyttien tapaan
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Makeat tortturaviolit valmistetaan ohueksi kaulitusta voi- tai torttutaikinasta. Kokeile erilaisia muotoja ja täytteitä sekä tarjoa jälkiruokakastikkeita dippinä.
Reseptin ainekset
20-30 kpl
500 g
voitaikinaa (tai lehtitaikinaa)
Täyte
2 dl
paistonkestävää marmeladia (esim. Lidl Jouluaitta glögi- tai päärynä-kinuskimarmeladia)
tai
2 dl
paistonkestävää kanelikreemiä (Valio)
Voitelu
1
muna
Makeat tortturaviolit – ohje:
- Kauli taikina ohueksi levyksi. Voit ajella sen myös pastakoneen läpi.
- Jaa paistonkestäviä täytteitä kahdella lusikalla tasaisin välein taikinalevyn toiselle puoliskolle.
- Voitele välit munalla, käännä toinen puoli päälle ja painele huolellisesti väleistä ja reunoilta, jotta levyt tarttuvat hyvin kiinni ja ilma poistuu.
- Leikkaa taikinapyörällä pieniksi neliöiksi tai ota pienellä torttumuotilla tai lasilla pyörylöitä.
- Voitele ja paista tortturaviolit uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Vinkki!
Taikinaksi sopii myös Fazerin gluteeniton lehtitaikina.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat