Kotivinkki

Makea laskiaisfocaccia – pehmeää peltipullaa sulostuttavat mantelimassanokareet ja vadelmasattumat

1 h 35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 20 min
Makean laskiaisfocaccian pintaan painellaan mehukkaita vadelmia ja makeaa mantelimassaa. Pehmeä tökkäyspulla katoaa pelliltä nopeasti riemukkaan laskupäivän jälkeen.
5
0
Julkaistu: 17.2.2020


Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 3 dlmantelijuomaa
  • 25 ghiivaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklrypsiöljyä

Pinnalle

  • 75 gmantelimassaa
  • 1 rklmantelijuomaa
  • 100 gpakastevadelmia
  • ½ dlmantelilastuja
  • 1 rklsokeria
Tulosta

Makea laskiaisfocaccia valmistetaan näin:

  1. Lämmitä mantelijuoma kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva, sokeri, vaniljasokeri ja suola juomaan. Lisää jauhot ja öljy. Sekoita aineet hyvin, mutta älä vaivaa.
  2. Kohota taikinaa kulhossa leivinliinan alla 30 minuuttia.
  3. Voitele uunivuoka (20 cm × 30 cm) öljyllä ja kumoa taikina vuokaan. Kohota vielä 30 minuuttia.
  4. Pehmitä mantelimassa mantelijuomalla lusikoitavaksi.
  5. Painele öljytyillä sormilla reikiä taikinaan ja lusikoi reikiin mantelimassaa. Painele jäiset vadelmat focaccian pintaan. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja sokeria.
  6. Paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Vinkki!

Kommentoi »