5(3)
Makea laskiaisfocaccia – pehmeää peltipullaa sulostuttavat mantelimassanokareet ja vadelmasattumat
Kasvis
1 h 35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 20 min
Makean laskiaisfocaccian pintaan painellaan mehukkaita vadelmia ja makeaa mantelimassaa. Pehmeä tökkäyspulla katoaa pelliltä nopeasti riemukkaan laskupäivän jälkeen.
17.2.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
3 dlmantelijuomaa
25 ghiivaa
¾ dl sokeria
2 tlvaniljasokeria
½ tlsuolaa
6 dlvehnäjauhoja
2 rklrypsiöljyä
Pinnalle
75 gmantelimassaa
1 rklmantelijuomaa
100 gpakastevadelmia
½ dlmantelilastuja
1 rklsokeria

Makea laskiaisfocaccia – ohje:

  1. Lämmitä mantelijuoma kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva, sokeri, vaniljasokeri ja suola juomaan. Lisää jauhot ja öljy. Sekoita aineet hyvin, mutta älä vaivaa.
  2. Kohota taikinaa kulhossa leivinliinan alla 30 minuuttia.
  3. Voitele uunivuoka (20 cm × 30 cm) öljyllä ja kumoa taikina vuokaan. Kohota vielä 30 minuuttia.
  4. Pehmitä mantelimassa mantelijuomalla lusikoitavaksi.
  5. Painele öljytyillä sormilla reikiä taikinaan ja lusikoi reikiin mantelimassaa. Painele jäiset vadelmat focaccian pintaan. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja sokeria.
  6. Paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Vinkki!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo