


Makea laskiaisfocaccia – pehmeää peltipullaa sulostuttavat mantelimassanokareet ja vadelmasattumat
1 h 35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 20 min
Makean laskiaisfocaccian pintaan painellaan mehukkaita vadelmia ja makeaa mantelimassaa. Pehmeä tökkäyspulla katoaa pelliltä nopeasti riemukkaan laskupäivän jälkeen.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
3 dl
mantelijuomaa
25 g
hiivaa
¾ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
6 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
Pinnalle
75 g
mantelimassaa
1 rkl
mantelijuomaa
100 g
pakastevadelmia
½ dl
mantelilastuja
1 rkl
sokeria
Makea laskiaisfocaccia – ohje:
- Lämmitä mantelijuoma kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva, sokeri, vaniljasokeri ja suola juomaan. Lisää jauhot ja öljy. Sekoita aineet hyvin, mutta älä vaivaa.
- Kohota taikinaa kulhossa leivinliinan alla 30 minuuttia.
- Voitele uunivuoka (20 cm × 30 cm) öljyllä ja kumoa taikina vuokaan. Kohota vielä 30 minuuttia.
- Pehmitä mantelimassa mantelijuomalla lusikoitavaksi.
- Painele öljytyillä sormilla reikiä taikinaan ja lusikoi reikiin mantelimassaa. Painele jäiset vadelmat focaccian pintaan. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja sokeria.
- Paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Vinkki!
- Vaihda mantelimassa samaan määrään valkosuklaata ja painele palat taikinaan vadelmien kanssa.
- Etsitkö perinteistä reseptiä? Katso täältä ohje, jolla leivot herkulliset laskiaispullat!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat