Maistuva voileipäkakku kinkku-tuorejuustotäytteellä

4.3
2

Maistuva voileipäkakku kinkku-tuorejuustotäytteellä

Kevään juhlapöydän ehdoton katseenvangitsija, joka lisäksi hurmaa myös maullaan. Reilusta kakusta riittää syötävää usealle kymmenelle hengelle ja se on kätevä valmistaa jo ajoissa juhlia odottamaan. Koristelu kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 63 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 900 gsaunapalvikinkkua
  • 4 kplsuolakurkkuja
  • 400 gyrttimaustettua tuorejuustoa
  • 300 gcreme fraichea
  • 3 kplpunaista paprikaa
  • 6 kplkevätsipulin varsia
  • 200 gruohosipulituorejuustoa
  • 150 gcreme fraichea
  • 200 gmajoneesia
  • 0,5 dlmaitoa (kostutukseen)

Kuorrute

  • 800 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 300 gsmetanaa

Lisäksi

  • Koristeeksi salaattia, viinirypäleitä, viikunoita, kirsikkatomaatteja, ohuen ohuita kinkunsiivuja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Leikataan paahtoleivistä reunat pois. Valmistetaan 2 täytettä. Ensimmäistä täytettä varten suikaloidaan palvikinkku ja silputaan suolakurkut tehosekoittimessa muusiksi. Sekoitetaan keskenään kinkku, suolakurkkumuusi, yrttimaustettu tuorejuusto sekä 300 grammaa creme fraichea. Toista täytettä varten muussataan paprikat tehosekoittimessa ja annetaan seoksesta valua suurin neste pois. Silputaan sipulinvarret pieniksi ja yhdistetään paprikamuusi, sipulinvarret, ruohosipulinen tuorejuusto, 150 grammaa creme fraichea sekä smetana. Laitetaan pohjalle viisi paahtoleipää vierekkäin kahteen kerrokseen sekä lisäksi puolikas kerros. Mikäli käytetään moniviljapaahtoleipää kannattaa leivät kostuttaa maidolla. Jos taas käytetään vehnäpaahtoleipää, riittää kun päällimmäiset leivät kostutetaan. Tehdään viisi kerrosta ja laitetaan kahteen kerrokseen palvitäytettä ja kahteen kerrokseen paprikatäytettä. Sekoitetaan kuorrute ja levitetään se kakun päälle. Osan voi myös pursottaa kauniisti. Leikataan kakun alaosaan kurkkuja koristeeksi tai käytetään viinirypäleitä. Koristellaan päälliosa vasta ennen tarjoilua. Voileipäkakusta tulee mehevämpi, jos se valmistetaan tarjoilua edeltävänä päivänä. 

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä