Maistuva voileipäkakku kinkku-tuorejuustotäytteellä
{
Aktiivinen
Passiivinen
Kinkku-tuorejuustotäytteinen voileipäkakku on kevään juhlapöydän ehdoton katseenvangitsija, joka lisäksi hurmaa myös maullaan. Reilusta kakusta riittää syötävää usealle kymmenelle hengelle ja se on kätevä valmistaa jo ajoissa juhlia odottamaan. Koristelu kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua.
4.1
Kuvat
Julkaistu 18.4.2015

Maistuva voileipäkakku kinkku-tuorejuustotäytteellä
Reseptin ainekset (30 palaa)
- 75paahtoleipäviipaletta
- 5 dlmaitoa (kostutukseen)
Kinkkutäyte
- 900 gsaunapalvikinkkua
- 4suolakurkkua
- 400 gyrttimaustettua tuorejuustoa
- 300 gcreme fraichea
Paprikatäyte
- 3 punaista paprikaa
- 6kevätsipulin vartta
- 200 gruohosipulituorejuustoa
- 150 gcreme fraichea
- 200 gsmetanaa tai majoneesia
Kuorrute
- 800 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 300 gsmetanaa
Lisäksi
- Koristeeksi salaattia, viinirypäleitä, viikunoita, kirsikkatomaatteja, ohuen ohuita kinkunsiivuja
Ravintosisältö / 100g — 223 kcal
Valmista voileipäkakku kinkku-tuorejuustotäytteellä näin:
- Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
- Valmista täytteet. Ensimmäistä täytettä varten suikaloi palvikinkku ja silppua suolakurkut tehosekoittimessa muusiksi. Sekoita keskenään kinkku, suolakurkkumuusi, yrttimaustettu tuorejuusto sekä 300 grammaa creme fraichea.
- Toista täytettä varten muussaa paprikat tehosekoittimessa. Valuta seoksesta suurin neste pois. Silppua sipulinvarret pieniksi. Yhdistä paprikamuusi, sipulinvarret, ruohosipulinen tuorejuusto, smetana tai majoneesi ja 150 grammaa creme fraichea.
- Laita pohjaksi viisi paahtoleipää vierekkäin, kolme rinnakkain.
- Tee toinen kerros tiiliseinän tavoin niin, että kerrokset rakentuvat toisiinsa nähden limittäin. Tämä onnistuu, kun aloita kerros puolikkaalla leipäviipaleella. Tee kolmas kerros normaalisti kokonaisilla leipäviipaleilla, aloita neljäs kerros puolikkaalla ja tee taas viimeinen ja viides kerros kokonaisilla leipäviipaleilla.
- Tee voileipäkakkuun viisi kerrosta. Laita kahteen kerrokseen palvitäytettä ja kahteen kerrokseen paprikatäytettä. Sekoita kuorrute ja levitä se kakun päälle. Osan voi myös pursottaa kauniisti.
- Leikkaa kakun alaosaan kurkkuja koristeeksi tai käytä viinirypäleitä. Koristele päälliosa vasta ennen tarjoilua.
Vinkki!
Voileipäkakusta tulee mehevämpi, jos se valmistetaan tarjoilua edeltävänä päivänä.

Voileipäkakku kruunaa juhlan! Löydä omat suosikkireseptisi herkullisten vaihtoehtojen joukosta

Voileipäkakku
Maku

Voileipäkakkupallerot
Maku

Savulohikääretorttu – pyöräytä voileipäkakku iloisesti rullalle!
Kotivinkki

Kalavoileipäkakku – juhlapöydän mehevä ja suolainen herkku
Kotivinkki

Superhelppo voileipäkakku
Maku

Vegaaninen nyhtökaura-voileipäkakku
Maku

Lohi-munavoileipäkakku yhdistää savulohitahnan ja kananmunatäytteen maukkaaksi herkuksi
Maku

Poro-voileipäkakkupallerot
Maku