


Maistuva voileipäkakku kinkku-tuorejuustotäytteellä
Kinkku-tuorejuustotäytteinen voileipäkakku on kevään juhlapöydän ehdoton katseenvangitsija, joka lisäksi hurmaa myös maullaan. Reilusta kakusta riittää syötävää usealle kymmenelle hengelle ja se on kätevä valmistaa jo ajoissa juhlia odottamaan. Koristelu kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua.
Reseptin ainekset
30 palaa
75
paahtoleipäviipaletta
5 dl
maitoa (kostutukseen)
Kinkkutäyte
900 g
saunapalvikinkkua
4
suolakurkkua
400 g
yrttimaustettua tuorejuustoa
300 g
creme fraichea
Paprikatäyte
3
punaista paprikaa
6
kevätsipulin vartta
200 g
ruohosipulituorejuustoa
150 g
creme fraichea
200 g
smetanaa tai majoneesia
Kuorrute
800 g
maustamatonta tuorejuustoa
300 g
smetanaa
Lisäksi
Koristeeksi salaattia, viinirypäleitä, viikunoita, kirsikkatomaatteja, ohuen ohuita kinkunsiivuja
Kinkku-tuorejuustotäytteinen voileipäkakku – ohje:
- Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
- Valmista täytteet. Ensimmäistä täytettä varten suikaloi palvikinkku ja silppua suolakurkut tehosekoittimessa muusiksi. Sekoita keskenään kinkku, suolakurkkumuusi, yrttimaustettu tuorejuusto sekä 300 grammaa creme fraichea.
- Toista täytettä varten muussaa paprikat tehosekoittimessa. Valuta seoksesta suurin neste pois. Silppua sipulinvarret pieniksi. Yhdistä paprikamuusi, sipulinvarret, ruohosipulinen tuorejuusto, smetana tai majoneesi ja 150 grammaa creme fraichea.
- Laita pohjaksi viisi paahtoleipää vierekkäin, kolme rinnakkain.
- Tee toinen kerros tiiliseinän tavoin niin, että kerrokset rakentuvat toisiinsa nähden limittäin. Tämä onnistuu, kun aloita kerros puolikkaalla leipäviipaleella. Tee kolmas kerros normaalisti kokonaisilla leipäviipaleilla, aloita neljäs kerros puolikkaalla ja tee taas viimeinen ja viides kerros kokonaisilla leipäviipaleilla.
- Tee voileipäkakkuun viisi kerrosta. Laita kahteen kerrokseen palvitäytettä ja kahteen kerrokseen paprikatäytettä. Sekoita kuorrute ja levitä se kakun päälle. Osan voi myös pursottaa kauniisti.
- Leikkaa kakun alaosaan kurkkuja koristeeksi tai käytä viinirypäleitä. Koristele päälliosa vasta ennen tarjoilua.
Vinkki!
Voileipäkakusta tulee mehevämpi, jos se valmistetaan tarjoilua edeltävänä päivänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat