


Maisemakahvilan mustikkapiirakka – rakastetun kahvipöytäklassikon versiossa mustikat saavat ylleen rapean murupäällyksen
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Kuuluisassa maisemakahvilan piirakassa täytteenä on raparperia, mutta nyt on mustikoiden vuoro loistaa päätähtenä. Pehmeän pohjan päällä on aimo annos mustikoita, rahkatäyte ja rapea murupäällinen, nam!
Reseptin ainekset
20 palaa
Muruseos
250 g
voita tai margariinia
8 dl
vehnäjauhoja
2½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
Lisäksi pohjataikinaan
2 dl
maustamatonta jogurttia (tai piimää)
1
muna
Täyte
500 g
mustikoita
250 g
maitorahkaa
200 g
kermaviiliä (tai maustamatonta jogurttia)
1½ dl
sokeria
2
munaa
2 tl
vaniljasokeria
Maisemakahvilan mustikkapiirakka – ohje:
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
- Siirrä muruseoksesta kolmannes toiseen kulhoon. Tämä muruseos tulee lopuksi piirakan pinnalle.
- Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita taikinaksi. Jos taikinaan jää paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 cm × 42 cm) ja levitä taikinan päälle mustikat.
- Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada rahkaseos mustikoiden päälle.
- Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista mustikkapiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Vinkki!
Voit käyttää tuoreiden mustikoiden sijaan myös saman määrän (500 g) pakastemustikoita. Sekoita pakastemustikoiden joukkoon 1–2 rkl perunajauhoja, sillä pakastetuista mustikoista irtoaa sulaessa runsaasti nestettä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
