Maidoton soijamakaronilaatikko
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Soijarouheella rikastettu makaronilaatikko on hyvä vaihtoehto perinteiselle jauhelihaversiolle. Tämä soijamakaronilaatikko on myös maidoton.
MA
LA
4
Kuvat
Julkaistu 4.11.2015

Maidoton soijamakaronilaatikko
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 200 gmakaronia (5 dl)
- 1 tlsuolaa
- vettä
- 2keskikokoista sipulia
- 6 dlvettä
- 3 dlsoijarouhetta
- 1 tlkasvisfondia
- 1 tlsuolaa
- ½ tlvalkopippuria
- 1 ½ tlpaprikajauhetta
- 2kananmunaa
- 6 dlkasvislientä
Pinnalle
- maidottomia korppujauhoja
1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lähes kypsät makaronit lävikköön.
2. Keitä soujarouhetta vedessä viiden minuutin ajan. Mausta soijarouhe kasvisfondilla. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista sipulit paistinpannulla ja mausta. Sekoita soijarouheseos makaronien kanssa.
3. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää kasvisliemi. Kaada soijarouhe-makaroniseos voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan
munakasvisliemi. Ripottele pinnalle maidottomia korppujauhoja.
4. Paista makaronilaatikkoa uunin alatasolla 175 asteessa noin tunnin ajan. Laatikko on valmis, kun muna-kasvisliemi on täysin hyytynyt. Tarjoa soijamakaronilaatikko salaatin ja ketsupin kera.