Maku

Maidoton pullapitko

2 h 25 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 45 min
Pullasta pitävät lähes kaikki, mutta se ei aina sovi kaikille. Tässä on tarjolla maidoton versio.
3.5
2
Julkaistu: 7.9.2014


Ainekset (5 kpl)

  • 5 dlkylmää vettä
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 kplkananmunaa
  • 14 dlvehnäjauhoja
  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
Tulosta

Sekoita kylmään veteen hiiva, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhot ja kanamuna ja vaivaa yleiskoneella. Lisää pehmennyt margariini/voi ja suola ja vaivaa vielä lisää. Lisää jauhoja tarpeen vaatiessa, kunnes taikina irtoaa hyvin reunoista. Kaada taikina leivonta-alustalle ja peittele muovikelmulla tai -pussilla ja liinalla. Anna levätä puolen tunnin ajan. Leikkaa taikina n. 400 gramman palasiksi ja muotoile ne “puikuloiksi”. Laita jälleen kelmun alle ja anna levätä 15 minuuttia. Pyörittele taikinapaloista sormenpaksuisia naruja yksi kerrallaan, muiden odottaessa kelmun alla. Leikkaa sopiva pätkät ja letitä pitkoiksi. 

Nostata kuuman vesihöyryn avulla tiskikoneessa tai uunissa puolen tunnin ajan. Voitele huolellisesti kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

2 kommenttia