


Aloita keittämällä peruna! Viiden aineksen macaroon-patukat yllättävät täytteellään – leivo makeat herkut Kinuskikissan ohjeella
Macaroon bars -patukoiden maku muistuttaa Bounty-suklaata. Skotlantilaisen herkun erikoisuutena on peruna, joka yhdessä tomusokerin kanssa muuttuu juoksevaksi. Tomusokeria lisättäessä koostumuksesta tulee tahnamainen ja lopulta kiinteä massa.
Reseptin ainekset
16 kpl
Täyte
100 g
perunaa (keitettynä ja kuorittuna)
500 g
tomusokeria
1 tl
vaniljauutetta
Pinnalle
5 dl
kookoshiutaleita
300 g
tummaa suklaata
Macaroon bars -patukat leivotaan näin:
- Keitä peruna pehmeäksi. Kuori ja muussaa se haarukalla ja lusikan kuperalla puolella painellen mahdollisimman hienoksi.
- Sekoita joukkoon noin 100 g tomusokeria ja vaniljauute. Lisää loppu tomusokeri 100 g:n erissä. Massan rakenne on aluksi juokseva ja muuttuu pikkuhiljaa tahnamaiseksi. Voit loppuvaiheessa sekoittaa massaa kädellä vaivaamalla.
- Vuoraa leikkuulauta leivinpaperilla ja painele massa sen päälle noin sentin paksuiseksi levyksi. Laita pakastimeen vähintään tunniksi, kunnes massa on jäätynyt.
- Levitä kookoshiutaleet pellille leivinpaperin päälle. Paahda 150 asteessa kullanruskeiksi (noin 5 minuuttia). Ota täytelevy pakastimesta. Odota tarvittaessa hetki ja leikkaa paloiksi. Älä päästä sulamaan. Laita palat takaisin pakastimeen.
- Kuorruta patukat kahdessa erässä. Sulata puolet suklaasta mikrossa miedolla lämmöllä (noin 250 W) välillä sekoitellen. Ota puolet täytepaloista pakastimesta ja kasta yksi kerrallaan suklaaseen kahden haarukan avulla käännellen.
- Kaada kookoshiutaleita lautaselle ja kierittele palat hiutaleissa välittömästi suklaalla kuorruttamisen jälkeen. Nosta leivinpaperin päälle jähmettymään. Sulata lopuksi toinen erä suklaata ja kuorruta samaan tapaan loput palat.
Vinkit!
- Macaroon bars -patukat ovat makeita ja täyttäviä, joten voit myös leikata ne pienemmiksi suupaloiksi ja tarjota konvehtien tapaan.
- Jos haluat täytteestä vaaleanpunaisen, värjää se tipalla punaista elintarvikeväriä.
- Jos et välitä kookoshiutaleista, voit korvata ne kuivatuilla rouhituilla marjoilla tai pähkinärouheella.
- Säilytä patukat jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat