3,8(4)
Aloita keittämällä peruna! Viiden aineksen macaroon-patukat yllättävät täytteellään – leivo makeat herkut Kinuskikissan ohjeella
kasvis
munaton
gluteeniton
Macaroon bars -patukoiden maku muistuttaa Bounty-suklaata. Skotlantilaisen herkun erikoisuutena on peruna, joka yhdessä tomusokerin kanssa muuttuu juoksevaksi. Tomusokeria lisättäessä koostumuksesta tulee tahnamainen ja lopulta kiinteä massa.
Teksti
|
Julkaistu 17.2.2021
Unelmien Talo&Koti
Reseptin ainekset 16 kpl
Täyte
100 gperunaa (keitettynä ja kuorittuna)
500 gtomusokeria
1 tlvaniljauutetta
Pinnalle
5 dlkookoshiutaleita
300 gtummaa suklaata

Macaroon bars -patukat leivotaan näin:

  1. Keitä peruna pehmeäksi. Kuori ja muussaa se haarukalla ja lusikan kuperalla puolella painellen mahdollisimman hienoksi.
  2. Sekoita joukkoon noin 100 g tomusokeria ja vaniljauute. Lisää loppu tomusokeri 100 g:n erissä. Massan rakenne on aluksi juokseva ja muuttuu pikkuhiljaa tahnamaiseksi. Voit loppuvaiheessa sekoittaa massaa kädellä vaivaamalla.
  3. Vuoraa leikkuulauta leivinpaperilla ja painele massa sen päälle noin sentin paksuiseksi levyksi. Laita pakastimeen vähintään tunniksi, kunnes massa on jäätynyt.
  4. Levitä kookoshiutaleet pellille leivinpaperin päälle. Paahda 150 asteessa kullanruskeiksi (noin 5 minuuttia). Ota täytelevy pakastimesta. Odota tarvittaessa hetki ja leikkaa paloiksi. Älä päästä sulamaan. Laita palat takaisin pakastimeen.
  5. Kuorruta patukat kahdessa erässä. Sulata puolet suklaasta mikrossa miedolla lämmöllä (noin 250 W) välillä sekoitellen. Ota puolet täytepaloista pakastimesta ja kasta yksi kerrallaan suklaaseen kahden haarukan avulla käännellen.
  6. Kaada kookoshiutaleita lautaselle ja kierittele palat hiutaleissa välittömästi suklaalla kuorruttamisen jälkeen. Nosta leivinpaperin päälle jähmettymään. Sulata lopuksi toinen erä suklaata ja kuorruta samaan tapaan loput palat.

Vinkit!

  • Macaroon bars -patukat ovat makeita ja täyttäviä, joten voit myös leikata ne pienemmiksi suupaloiksi ja tarjota konvehtien tapaan.
  • Jos haluat täytteestä vaaleanpunaisen, värjää se tipalla punaista elintarvikeväriä.
  • Jos et välitä kookoshiutaleista, voit korvata ne kuivatuilla rouhituilla marjoilla tai pähkinärouheella.
  • Säilytä patukat jääkaapissa.

Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Vaihe 2
Vaihe 3
Vaihe 4
Vaihe 5
Vaihe 6
Kommentoi »