Kotivinkki

Maapähkinä-korinttikeksit

0
0

Maapähkinä-korinttikeksit

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 dlsileää tai rouheista maapähkinävoita
  • 1 dlkorintteja tai hienonnettuja rusinoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2½ rkltummaa kaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 150 ghuoneenlämpöistä voita
  • 1½ dlfariinisokeria
  • 1 dlsokeria
  • 2kananmunaa

PÄÄLLE:

  • sulatettua maito-, valko-
  • tai tummaa suklaata

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Yhdistä vehnäjauhot, korintit, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.

2. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit keskenään. Vaahdota ensin kananmunat yksitellen joukkoon ja lopuksi maapähkinävoi.

3. Sekoita jauhoseos ja maapähkinävoiseos tasaiseksi taikinaksi.

4. Kumoa taikina leivinpaperille ja pyöritä siitä tasapaksu pötkö. Voit jakaa pötkön kahteen osaan ja pakastaa toisen osan muovikelmussa myöhempää käyttöä varten. Pane käyttöön tuleva pötkö tunniksi jääkaappiin.

5. Leikkaa taikinapötkö 20 palaan. Painele palat tasaisiksi haarukalla. Nosta palat harvakseltaan leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 11 minuuttia. Keksien pitää jäädä keskeltä hiukan pehmeiksi.

6. Anna keksien jäähtyä ritilän päällä ja koristele ne sulalla suklaalla. Anna suklaan jähmettyä viileässä, ennen kuin nostat keksit tarjolle.

Vinkki!

Vinkki Tee kerroskeksejä. Vaahdota kulhossa 1 dl sileää maapähkinävoita, 1 dl tomusokeria ja ripaus suolaa. Levitä valmista vaahtoa kahden keksin väliin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä