


Aamiainen kuin Pariisissa! Näin teet maailman parhaat croissantit
3 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 45 min
Tuore croissant on parasta sellaisenaan tai lempihillolla siveltynä ja ison maitokahvin kanssa nautittuna. Katso kuvaohjeet ja opit leipomaan lehtevät, ihanat croissantit.
Reseptin ainekset
16–18 voisarvea
2½ dl
maitoa
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
25 g
hiivaa
7–8 dl
vehnäjauhoja
1
muna
150 g
kylmää voita
Voiteluun
1
keltuainen
1 rkl
kermaa
Maailman parhaat croissantit – ohje:
- Sekoita kylmään maitoon suola, sokeri ja hiiva pieneksi murusteltuna. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää noin 2 dl jauhoja ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää muna ja loput jauhot. Taikinan tulee irrota juuri ja juuri kulhon reunoista. Anna taikinan levätä puhtaan liinan alla 20–30 minuuttia.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin 1 ,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Vuole kylmä voi juustohöylällä ohuiksi lastuiksi puolelle taikinalevystä. Käännä toinen puoli päälle ja kauli levyt kevyesti yhteen. Taita levy kolminkerroin ja anna levätä noin 15 minuuttia liinan alla.
- Kauli taikina uudelleen suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taittele jälleen kolminkerroin. Kauli ja taittele taikina samoin vielä kaksi kertaa. Anna taikinan levätä vartti aina kaulintojen välissä. Anna taikinan levätä viimeisen kaulintakerran jälkeen vielä 20–30 minuuttia.
- Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 50 × 30 cm). Leikkaa levy pitkittäin kahteen osaan ja jatka leikkaamalla levyt edelleen kolmioiksi taikinapyörällä. Rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä ohuempaan päin. Anna croissantien kohota liinan alla 30–40 minuuttia.
- Vispaa keltuaisen rakenne rikki, sekoita kerma joukkoon ja voitele croissantit. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes croissantit ovat kauniin ruskeita.
4 × ihana täyte – täytä, rullaa ja paista!
- VADELMACROISSANTIT: Paistonkestävä hillo on simppeli ja helppo tapa täyttää sarvet. Kirpeä vadelma sopii croissantiin hienosti, ja paistetun sarven voit vielä koristeilla marjoilla. Aprikoosi- tai appelsiinihillo ovat myös toimivia täytevaihtoehtoja.
- MANTELICROISSANTIT: Sujauta taikinakolmion paksumpaan päähän reilu viipale mantelimassaa ennen sarveksi rullaamista. Ripottele keltuais-kermavoitelun päälle mantelilastut ja viimeistele herkku paiston jälkeen kunnon tomusokeritömäyksellä.
- PESTO-PARMESAANICROISSANTIT: Oletko suolaisen ystävä? Voitele raaka taikinakolmio ennen rullaamista valmispestolla ja raasta parmesaania mukaan. Parmesaania voi raastaa vielä toisen satsin kuuman croissantin pinnalle.
- KINUSKI-PÄHKINÄCROISSANTIT: Makein täytevaihtoehto on karamellisoitu purkkimaito eli kondensoitu maito. Reilu teelusikallinen kolmion leveään päähän riittää. Ripottele karkkimaidon päälle rapeaksi yllätykseksi pähkinärouhetta. Raidoita vielä kuuma sarvi karkkimaidolla ja ripottele päälle hyppysellinen sormisuolaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat