Maailman paras limepiirakka

4 h 30 min
4.6
3

Maailman paras limepiirakka

Helposti valmistuva limepiirakka on täydellinen yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Juustokakkumainen piirakka on juhlapöydän bravuuri!
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Keksipohja

  • 200 gdigestivekeksejä
  • 100 gvoita

Täyte

  • 300 granskankermaa (2 purkkia)
  • 360 gkondensoitua maitoa (4 minikokoista tölkkiä tai vajaa normaalikokoinen)
  • 1 dllimemehua (3 limeä)
  • 1 tlraastettua limen kuorta

Koristelu

  • 1 dlvispikermaa
  • 2 tltomusokeria
  • Raastettua limenkuorta

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele noin 24 cm kokoinen piirakkavuoka ja leikkaa vuokaan pohjan kokoinen pala leivinpaperia. 

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pussin sisällä kaulimella. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita voisula keksimuruihin ja painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla 7 minuuttia. 

Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 10 minuuttia ja käännä sitten uuni pois päältä. Jätä piirakka uunin jälkilämpöön 30 minuutiksi. Anna piirakan tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla. Pursota pieniä ruusukkeita piirakan päälle ja raasta niiden päälle hieman limen kuorta.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä