Maku

Limepiirakka

4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Limepiirakka on täydellinen yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Juustokakkumainen piirakka on juhlapöydän bravuuri, joka myös valmistuu helposti. Kurkkaa ohje ja valmistaudu herkuttelemaan!
4.2
3
Julkaistu: 20.6.2016


Ainekset (10 palaa)

Keksipohja

  • 200 gdigestivekeksejä
  • 100 gvoita

Täyte

  • 300 g (2 prk)ranskankermaa
  • 360 gkondensoitua maitoa
  • 1 dllimemehua (n. 3 limeä)
  • 1 tlraastettua limen kuorta

Koristelu

  • 1 dlvispikermaa
  • 2 tltomusokeria
  • raastettua limenkuorta
Tulosta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele noin 24 cm kokoinen piirakkavuoka ja leikkaa vuokaan pohjan kokoinen pala leivinpaperia. 

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pussin sisällä kaulimella. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita voisula keksimuruihin ja painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla 7 minuuttia. 

Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 10 minuuttia ja käännä sitten uuni pois päältä. Jätä piirakka uunin jälkilämpöön 30 minuutiksi. Anna piirakan tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla. Pursota pieniä ruusukkeita piirakan päälle ja raasta niiden päälle hieman limen kuorta.

3 kommenttia