Kotivinkki

Maailman paras brownie

1 h 10 min
4.2
0

Maailman paras brownie

Varoitus: tässä on huippuhyvä brownie! Se on paitsi supersuklainen, myös melkein liian makea. Leikkaa se pieniksi paloiksi, sillä tästä leivonnaisesta riittää isommallekin joukolle.
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 200 gtummaa suklaata
  • 100 gmaitosuklaata
  • 250 gvoita
  • 3 - 5 dlfariinisokeria
  • 4isoa huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 2 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 200 gvadelmia (tuoreita tai pakaste)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi noin 20 x 30 sentin kokoiseen vuokaan.

2. Rouhi suklaat ja laita ne kattilaan. Lisää joukkoon voi ja sokeri. Sulata miedolla lämmöllä hieman sekoitellen.

3. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan. Lisää jauhot ja kaakao. Kääntele nopeasti seokseen vadelmat. Voit säästää osan vadelmista koristelua varten.

4. Kaada taikina uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 35 minuuttia tai kunnes paistos on tahmean kypsää. Kokeile kypsyyttä tikulla; siihen saa jäädä hieman taikinaa. Brownien paistamisessa saa olla valppaana, sillä liikaa paistettuna siitä tulee kuiva. Jos kuitenkin paistoit sen liian raa’aksi, laita brownie jääkaappiin ja anna viilentyä muutama tunti. Tarkka paistoaika riippuu uunin tehosta.

5. Tarjoa brownie huoneenlämpöisenä vadelmien sekä vaniljajäätelön, kermavaahdon tai vatkatun vaniljakastikkeen kanssa. 

Vinkki! Täydellinen brownie on ihanan tahmea. Jos taikina jää kuitenkin liian raaaksi, anna sen viiletä jääkaapissa muutama tunti.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä