Kotivinkki

Maailman paras brownie

1 h 10 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
50 min
Varoitus: tässä on huippuhyvä brownie! Se on paitsi supersuklainen, myös melkein liian makea. Leikkaa se pieniksi paloiksi, sillä tästä leivonnaisesta riittää isommallekin joukolle.
4
0
Julkaistu: 18.2.2016


Ainekset (20 palaa)

  • 200 gtummaa suklaata
  • 100 gmaitosuklaata
  • 250 gvoita
  • 3 - 5 dlfariinisokeria
  • 4isoa huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 2 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 200 gvadelmia (tuoreita tai pakaste)
Tulosta

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi noin 20 x 30 sentin kokoiseen vuokaan.

2. Rouhi suklaat ja laita ne kattilaan. Lisää joukkoon voi ja sokeri. Sulata miedolla lämmöllä hieman sekoitellen.

3. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan. Lisää jauhot ja kaakao. Kääntele nopeasti seokseen vadelmat. Voit säästää osan vadelmista koristelua varten.

4. Kaada taikina uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 35 minuuttia tai kunnes paistos on tahmean kypsää. Kokeile kypsyyttä tikulla; siihen saa jäädä hieman taikinaa. Brownien paistamisessa saa olla valppaana, sillä liikaa paistettuna siitä tulee kuiva. Jos kuitenkin paistoit sen liian raa’aksi, laita brownie jääkaappiin ja anna viilentyä muutama tunti. Tarkka paistoaika riippuu uunin tehosta.

5. Tarjoa brownie huoneenlämpöisenä vadelmien sekä vaniljajäätelön, kermavaahdon tai vatkatun vaniljakastikkeen kanssa. 

Vinkki! Täydellinen brownie on ihanan tahmea. Jos taikina jää kuitenkin liian raaaksi, anna sen viiletä jääkaapissa muutama tunti.

Kommentoi »