No nyt on kätevää
Maailman helpoimmat hedelmäpiirakat päärynästä, omenasta tai luumuista – nämä syntyvät valmiista lehtitaikinasta!
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Söpöt pikkupiirakat syntyvät näppärästi valmiista lehtitaikinasta. Herkut onnistuvat melkeinpä mistä tahansa hedelmästä. Taiteile hedelmiin hauskat lehdet taikinasta ja paista!
Reseptin ainekset
6
päärynää tai omenaa (tai 12 luumua)
3
lehtitaikinalevyä (maidoton)
3 rkl
sokeria
1 rkl
tomusokeria
Maailman helpoimmat hedelmäpiirakat – ohje:
- Nosta lehtitaikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle sulamaan.
- Käsittele valitsemasi hedelmät. Halkaise päärynät ja poista siemenkota. Halkaise omenat ja poista siemenkota. Halkaise luumut ja poista siemen. Leikkaa päärynöiden ja omenien pintaan viiltoja veitsellä. Jätä luumujen pinta ehjäksi.
- Laita sokeri lautaselle, kasta hedelmän puolikas sokerissa ja nosta se taikinan päälle.
- Leikkaa veitsellä taikinasta hedelmän muotoisia paloja, mutta jätä reunaan ½ cm ylimääräistä taikinaa. Tee lisäksi yläreunaan lehden muotoiset koristeet taikinasta.
- Paista piirakoita 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
- Koristele piirakat tomusokerilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat