Helppo & hurmaava
Kesän hauskin (ja herkullisin) suolainen piirakka! Lyttyperunapiirakan pohja syntyy litistämällä keitetyt varhaisperunat
1 h 10 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 55 min
Lyttyperunapiirakka on helppo ja maistuva kesätarjottava. Keitetyt perunat litistetään piirakan pohjaksi ja täytteessä maistuvat aromikas västerbotten-juusto, raikas sitruuna ja täyteläinen ranskankerma. Koko komeus koristellaan kylmäsavulohiruusukkeilla, punasipulilla ja kapriksilla.
Reseptin ainekset
6
1 kg
varhaisperunoita
400 g
ranskankermaa
2
kananmunaa
1
sitruuna (kuori + 2 rkl mehua)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
150 g
Västerbotten-juustoa (raastettuna)
voita vuoan voiteluun
Lisäksi
150 g
kylmäsavustettua lohta
1
pieni punasipuli
½ rku
tilliä
1 dl
varrellisia kapriksia
Lyttyperunapiirakka – ohje:
- Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Voitele piirakkavuoka (ø 26 cm). Aseta perunat tasaisesti vuoan pohjalle. Laita leivinpaperi perunoiden päälle ja paina kattilanpohjalla (noin ø 22 cm) perunat lyttyyn vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita ranskanskerma ja munat kulhossa. Pese ja raasta sitruunankuori joukkoon ja lisää 2 rkl puristettua sitruunanmehua. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos vuokaan perunoiden päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, tai kunnes se on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Hienonna tilli. Tee kylmäsavulohesta ruusukkeita. Valuta kaprikset.
- Viimeistele piirakka lohiruusuilla, punasipulilla, kapriksilla ja tillillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat