Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Helppo & hurmaava

Kesän hauskin (ja herkullisin) suolainen piirakka! Lyttyperunapiirakan pohja syntyy litistämällä keitetyt varhaisperunat

1 h 10 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 55 min

Lyttyperunapiirakka on helppo ja maistuva kesätarjottava. Keitetyt perunat litistetään piirakan pohjaksi ja täytteessä maistuvat aromikas västerbotten-juusto, raikas sitruuna ja täyteläinen ranskankerma. Koko komeus koristellaan kylmäsavulohiruusukkeilla, punasipulilla ja kapriksilla.

2.7.2024
Reseptin ainekset
6
1 kg
varhaisperunoita
400 g
ranskankermaa
2
kananmunaa
1
sitruuna (kuori + 2 rkl mehua)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
150 g
Västerbotten-juustoa (raastettuna)
voita vuoan voiteluun
Lisäksi
150 g
kylmäsavustettua lohta
1
pieni punasipuli
½ rku
tilliä
1 dl
varrellisia kapriksia

Lyttyperunapiirakka – ohje:

  1. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Voitele piirakkavuoka (ø 26 cm). Aseta perunat tasaisesti vuoan pohjalle. Laita leivinpaperi perunoiden päälle ja paina kattilanpohjalla (noin ø 22 cm) perunat lyttyyn vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita ranskanskerma ja munat kulhossa. Pese ja raasta sitruunankuori joukkoon ja lisää 2 rkl puristettua sitruunanmehua. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos vuokaan perunoiden päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle.
  3. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, tai kunnes se on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Hienonna tilli. Tee kylmäsavulohesta ruusukkeita. Valuta kaprikset.
  5. Viimeistele piirakka lohiruusuilla, punasipulilla, kapriksilla ja tillillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt