Maku

Luumunyytit rahkavoitaikinasta

2 h 40 min
5
0

Luumunyytit rahkavoitaikinasta

MU
0
5
Jos rakastat meheviä ja tiiviimpiä torttuja, nämä luumunyytit rahkavoitaikinasta ovat täydellisiä jouluherkkuja sinulle! Itse tehty rahkavoitaikina on helppo valmistaa vain sekoíttamalla ainekset.
Teksti Tarja Tiimo
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 250 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 250 gmaitorahkaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Lisäksi

  • 300 gmarmeladia (luumu)

Koristeluun

  • 1 dltomusokeria

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Valmista rahkavoitaikina: Sekoita keskenään huoneenlämpöinen rasva ja maitorahka, lisää jauho-leivinjauheseos ja pane taikina viileään noin pariksi tunniksi ennen leipomista.

Kauli taikina hyvin jauhotetulla leivinpöydällä ohueksi levyksi.

Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä levy pienehköiksi neliöiksi. Pane kunkin neliön keskelle noin teelusikallinen marmeladia ja nipistä taikinakulmat yhteen marmeladin ylle.

Nosta nyytit leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes nyyttien pinta on kauniin kullanruskea.

Koristele jäähtyneet rahkavoitaikinanyytit ripauksella tomusokeria. 

Vinkki!

Voit leipoa nyytit myös valmiista pakastevoitaikinasta.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä